Târgul Carierei în Asistență Socială, la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1465 Vizualizări

Târgul Carierei în Asistență Socială, la Târgu Mureș

Ziua de 18 iunie 2024 a adus un nou eveniment dedicat asistenților sociali, studenților și furnizorilor de servicii sociale din județul Mureș. 

Târgul Carierei în Asistență Socială este un eveniment care se desfășoară la nivel național, în mai multe județe din țară și este parte a proiectului proiectului “Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii”, implementat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), în parteneriat cu UNICEF România.

Evenimentul a fost găzduit de Direcția Generală de Protecția Copilului și a avut susținerea doamnei director adjunct Deak Elida.

La această întâlnire au participat 76 de persoane. Evenimentul a creat o oportunitate pentru primării, ONG-uri, instituții la nivel local, de a-și dezvolta rețeaua de networking și a oferi informații despre noile schimbări legislative din domeniul asistenței sociale.

Dezbaterile care au avut loc au adus clarificări în ceea ce privește rolul  asistentului social în comunitățile rurale și nevoia de acces pe piața muncii a absolvenților de asistență socială, de a-și desfășura activitatea ca și specialiși în acest domeniu. 

Asistenții sociali lucrează cu unele dintre cele mai vulnerabile și marginalizate persoane din societate, promovându-le drepturile, contestând inegalitățile și îmbunătățind calitatea vieții lor. Scopul asistenței sociale este de a îmbunătăți și de a proteja bunăstarea socială a indivizilor, familiilor și comunităților.

Munca pe care o fac asistenții sociali este vitală pentru dezvoltarea indivizilor și comunităților. Atunci când asistenții sociali sunt activi într-o comunitate, se pot observa beneficiile: comunitățile devin mai sigure, violența domestică și abuzul intră în regres, scade abandonul școlar, vârstnicii au acces la servicii de suport.

Asistent social Simona-Maria MĂRGINEAN,

Expert județean

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE