Ziua Grâului 2024. Summit Agro România, program complex de tratamente pentru cultura de grâu Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 575 Vizualizări

Ziua Grâului 2024. Summit Agro România, program complex de tratamente pentru cultura de grâu

Aproximativ 600 de fermieri din Transilvania și reprezentanți ai peste 30 de instituții și companii naționale și multinaționale din domeniul protecției plantelor și geneticii și partenere au contribuit miercuri, 19 iunie, la succesul celei de-a opta ediții a Zilei Grâului, eveniment organizat de către DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa în incinta Fermei Kodagro din satul Seuca – Gănești, comună aflată în Valea Târnavei Mici, la doar câțiva kilometri de municipiul mureșean Târnăveni.

Summit Agro România, companie care aparține grupului Sumitomo Corporation, activează de 27 de ani pe piața din România, promovând un portofoliu diversificat de produse de protecție a plantelor, fertilizanți și adjuvanți. Fermierii prezenți la Ziua Grâului de la Seuca, comuna Gănești, au putut afla mai multe despre acestea de la reprezentanții companiei, Călin Cosma, director vânzări Zona de Vest, și Vasile Pop, Manager AgriTech și reprezentant Vânzări – zona de Centru.

Programul de tratamente pentru cultura de grâu prezentat de către compania Summit Agro în loturile demonstrative de la Seuca a presupus utilizarea biostimulanților din gama Seipro – Shigeki, Kaizen, Kaishi – în diferitele faze de vegetație a culturii de grâu.

Shigeki este un fertilizant BIO cu aplicare foliară care are în compoziție macro și microelemente chelatate, accesibile plantelor de cultură imediat.

Kaishi este un produs dedicat stimulării proceselor fiziologice ale plantelor și asigură energia necesară pentru a trece peste perioada de stres. Are în compoziția sa aminoacizi liberi, ușor accesibili plantelor de cultură și azot organic.

Pentru a ajuta culturile în astfel de condiții, cât și pentru a trece mai ușor de perioada de stres cauzată de factorii bionici (creștere vegetativă, inițierea și formarea producției etc.), specialiștii Summit Agro recomandă utilizarea produsului Kaishi în doză de 2 L/ha, cu repetarea tratamentului la 10 -15 zile.

Kaizen este un biostimulant dezvoltat de Sumi Agro Europa pentru utilizarea în culturile arabile. Atenuează pierderile de producție cauzate de stresul hidric, produs de secetă.

Pe lângă biostimulanții utilizați în lotul demonstrativ, în portofoliul Summit Agro România se regăsesc alte produse Bio, din gama Seipro, cum sunt BrasiPro, Kinactiv Fruit, NoFly WP și Taikyu.

Totodată, la Seuca au fost utilizați fertilizanții Elite, Fertigofol Ultra și Sulfomax Fluid.

Pentru combatarea dăunătorilor – ploșnița asiatică a cerealelor, gândacul bălos, afide, tripși, în lotul demonstrativ a fost utilizat insecticidul Deca 2.5 EC în primele faze de vegetație, ca apoi să se intervină cu Mospilan 20 SG care vine în sprijinul utilizatorului printr-o capacitate de dispersie superioară și prin absența totală a urmelor de produs pe fețele ambalajului.

Insecticid din grupa neonicotinoidelor, reomologat la nivel de U.E. până în anul 2033, este un produs pe bază de acetamiprid în concentrație de 20% (200g/kg), ce acționează asupra insectei țintă prin ingestie. Este un produs sistemic cu activitate translaminară, pătrunzând în frunze, unde își păstrează efectul chiar și peste trei săptămâni.

Fermierii interesați au mai aflat că Summit Agro mai comercializează, în categoria insecticide, și produsele Mimic, Trika Expert, Wizard și Yagos.

La capitolul erbicide, pentru controlul buruienilor din cultura de cereale păioase, fermierii au putut afla cum au acționat următoarele produse: Arbiter și Lancelot Super, însă este de menționat că în portofoliul Summit Agro se mai regăsesc și erbicidele Barracuda, Click Pro, Click Trio și Pledge 50 WP.

În privința fungicidelor, pentru combatarea făinării, ruginilor, septoriozei, fuzariozei, pătării și sfâșierii frunzelor, specialiștii Summit Agro România au recomandat utilizarea Cyflamid 5 EW, Protiostar 250 EC, Galileo și Legado, în diferite faze de vegetație.

În portofoliul Summit Agro România pe partea de fungicide veți mai regăsi: Cupertine Super, Curenox 50, Triumf 40 WG și Zetanil.

Ca adjuvanți, în cultura de grâu a fost utilizat Improve 5 în 1.

Totodată, protofoliul de produse al companiei Summit Agro România mai conține insecto-acaricide (Kanemite SC și Nissorun 10 WP), moluscocide (Optimol), dezinfectanți sol (Nemasol 510).

Discuții extrem de utile

“Sunt foarte importante evenimentele cum este acesta la care ne aflăm astăzi, Ziua Grâului, organizată de partenerul nostru DAFCOCHIM Agro, pentru că fermierii văd cum se comportă produsele noastre în loturile demonstrative. Totodată, avem oportunitatea de a le prezenta soluțiile și tehnologiile direct și putem purta discuții extrem de utile și de aplicate cu fermierii despre comportamentul produselor”, a menționat Călin Cosma, director vânzări Zona de Vest

(L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE