Rata șomajului în Mureș a scăzut în luna mai la 3,44% Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 480 Vizualizări

Rata șomajului în Mureș a scăzut în luna mai la 3,44%

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă MUREȘ erau înregistrați 7.155 șomeri (din care 3.180 femei), rata șomajului fiind de 3,44%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,58% , în această lună acest indicator a înregistrat o scadere cu 0,14 pp.

Din totalul de 7.155 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureș, 1.106 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6.049 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 5.326 șomeri provin din mediul rural și 1.829 sunt din mediul urban.

„Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Mureș (53,35%), urmat de cei cu studii gimnaziale (26,81%), studii profesionale (8,86%),  studii liceale (7,65%), studii superioare (2,56%) din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt (0,77 %).

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 52  persoane foarte greu ocupabile, 906 greu ocupabile, 5.668 mediu ocupabile, iar 529 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Mureș sunt afişate pe pagina web a AJOFM Mureș, la adresa: www.anofm.ro”, se regăsește în textul comunicatului.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE