Ziua Grâului 2024. Standurile Grupului MAVI, extrem de atractive pentru fermieri Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 722 Vizualizări

Ziua Grâului 2024. Standurile Grupului MAVI, extrem de atractive pentru fermieri

Aproximativ 600 de fermieri din Transilvania și reprezentanți ai peste 30 de instituții și companii naționale și multinaționale din domeniul protecției plantelor și geneticii și partenere au contribuit miercuri, 19 iunie, la succesul celei de-a opta ediții a Zilei Grâului, eveniment organizat de către DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa în incinta Fermei Kodagro din satul Seuca – Gănești, comună aflată în Valea Târnavei Mici, la doar câțiva kilometri de municipiul mureșean Târnăveni.

Grupul MAVI, alcătuit din singurul producător de tractoare agricole din România – IRUM SA Reghin – și din compania MAVIPROD, a fost bine reprezentat la ediția din acest an a evenimentului Ziua Grâului de la Seuca, comuna Gănești. Fermierii au arătat, de altfel, un interes ridicat pentru tractoarele expuse în standul IRUM, și pentru gama de produse comercializate de MAVIPROD. Printre explicațiile reprezentanților grupului oferite fermierilor, am reușit să aflăm câteva detalii și noi despre prezența celor două companii la Seuca.

“Ne bucurăm să fim la Ziua Grâului de la Seuca pentru a treia oară, împreună cu colegii noștri de la MAVIPROD. Ne prezentăm în stand cu gama de tractoare de la 60 la 102 CP, cu și fără încărcător frontal. Pe lângă acestea am adus și gama de semănătoare Kurt, pentru care suntem importator oficial. Pe lângă tractoarele pe care le avem expuse, avem și gama de utilaje agricole care sunt compatibile cu tractoarele, care pot fi vizionate în curtea IRUM”, ne-a spus Olimpiu Pop, reprezentant vânzări la IRUM SA. 

Pentru suprafețele agricole din Câmpia Transilvaniei, reprezentantul IRUM ne-a recomandat gama de tractoare de 100 CP, care poate fi utilizată de la 20-30 de hectare până spre 100 de hectare.

“Suntem singurul producător de tractoare agricole din România, oamenii sunt interesați, sunt dornici să afle cât mai multe detalii, ca pe viitor, atunci când au nevoie de un utilaj, să fim printre primele opțiuni pentru ei. Fiecare fermier are nevoie de o anumită configurație și în funcție de configurație noi putem face tractorul să fie pe placul fiecărui fermier”, a adăugat Olimpiu Pop.

Totodată, în standul IRUM am descoperit un tractor vopsit într-un verde mat, o noutate pentru singurul producător autohton de tractoare agricole, care se dovedește extrem de atractivă pentru fermierii români. Până acum, pentru a înțelege mai bine noutatea, IRUM ne obișnuise cu tractoare în culoarea roșie sau neagră.

Cu Olimpiu Pop am discutat și despre programele de finanțare pe care fermierii le pot accesa sau care sunt în pregătire.

„Fiind în 2024, un an al proiectelor cu fonduri europene, mulți fermieri ne întreabă despre programul Rabla, Tânărul fermier și alte programe cu fonduri europene, care sunt lansate sau care se vor lansa. Noi suntem pregătiți și instruim, explicăm oamenilor pașii necesari pentru a putea obține un proiect cu fonduri europene. Într-un fel, noi suntem și un ghid al fermierului pe care îl îndrumăm cum să obțină un proiect cu fonduri europene”, ne-a explicat acesta.

La standul Maviprod erau expuse gama de anvelope, uleiuri și multe accesorii pentru fermieri.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!