Au început probele la Evaluarea Națională. 4216 de  absolvenți de clasa a VIII-a din județul Mureș, înscriși la examen Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 470 Vizualizări

Au început probele la Evaluarea Națională. 4216 de  absolvenți de clasa a VIII-a din județul Mureș, înscriși la examen

4216 absolvenți de clasa a VIII-a din județul Mureș s-au înscris, între 11 și 14 iunie 2024, pentru a susține examenul de Evaluare Națională. Probele scrise se vor desfășura în 115 centre de examen. Prima probă, cea de Limba și literatura română, are loc marți, 25 iunie 2024, urmată de proba de Matematică pe 27 iunie și de proba de Limba și literatura maternă pe 28 iunie. Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse pe 3 iulie (între orele 16:00 și 19:00) și pe 4 iulie (între orele 8:00 și 12:00). Rezultatele finale vor fi publicate marți, 9 iulie.

Peste 160.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională, care începe marți cu proba de Limba și literatura română, a anunțat Ministerul Educației. Următoarea probă, cea de Matematică, va avea loc joi, iar vineri se va desfășura proba de Limba și literatura maternă.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen”, a precizat Ministerul Educației.

Au început probele Evaluării Naționale

Elevii pot intra în unitățile de învățământ/centrele de examen între orele 8:00 și 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise; pentru scheme și desene se poate folosi și creion negru. Probele încep la ora 09:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (dacă este necesar, se pot solicita și pagini suplimentare).

Timpul alocat pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute, calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen). Elevii cu deficiențe de vedere, auz sau tulburări de neurodezvoltare pot beneficia de prelungirea timpului de lucru cu maximum două ore, conform aprobării Comisiei Județene/a Municipiului București.

Ministerul Educației subliniază că este interzisă introducerea în sălile de examen a materialelor ajutătoare, cum ar fi manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile și instrumente electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare. În sălile de examen nu este permisă introducerea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoșelor sau poșetelor, elevii având obligația de a lăsa aceste obiecte în sala de depozitare desemnată de comisie. Cei care refuză să își depoziteze obiectele nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Rezultatele, comunicate anonim

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise electronic pe 3 iulie (între orele 16:00 și 19:00) și pe 4 iulie (între orele 8:00 și 12:00).

Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori”, a mai declarat Ministerul Educației, potrivit Agerpres.

Rezultatele vor fi comunicate anonim, pe data de 9 iulie, folosind coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură la prima probă susținută.

Media de admitere pentru înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților de gimnaziu se calculează ca media aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele Evaluării Naționale.

Ministerul Educației pune la dispoziție linia TELVERDE 0800801100 pentru raportarea eventualelor disfuncționalități în desfășurarea Evaluării Naționale, număr disponibil pe durata probelor scrise. Activitățile Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a se desfășoară prin platforma dedicată evaluării digitalizate. Subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: fanatik.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE