„Fii liber, nu dependent”- îndemnul DSP Mureș de Ziua Internațională de Luptă Împotriva Drogurilor Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 395 Vizualizări

„Fii liber, nu dependent”- îndemnul DSP Mureș de Ziua Internațională de Luptă Împotriva Drogurilor

Sub dezideratul „Fii liber, nu dependent”, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș a lansat un apel referitor la nocivitatea consumului de substanțe psihoactive și la consecințele legislative grave ale traficului de droguri, cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, marcată anual la data de 26 iunie.

Potrivit Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de consumul de droguri, suferind de afecțiuni irecuperabile, dar care pot fi prevenibile prin refuzul consumului.  Această zi a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1987, având drept scop consolidarea eforturilor internaționale de combatere a abuzului de droguri și a traficului ilicit de substanțe. Această zi servește drept un apel global pentru conștientizarea problemelor legate de droguri și pentru mobilizarea societății în vederea reducerii acestora.

În cadrul apelului pe care l-au făcut reprezentanții DSP Mureș, aceștia au sintetizat cinci motive pentru a sta departe de dependența de droguri, anume: probleme grave de  sănătate- drogurile afectează grav sănătatea, putând genera boli de inimă, probleme respiratorii, tulburări de sănătate mintală și chiar deces; claritatea mintală- drogurile afectează grav funcțiile cognitive umane; relații  sănătoase- consumul de droguri duce adesea la apariția conflictelor și a situațiilor tensionate; atingerea obiectivelor- dependența este principalul inamic care poate împiedica apariția succesului; stabilitate juridică și financiară- consumul de droguri poate duce la probleme legale și financiare.

Ziua Internațională împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri este un moment important de reflecție și acțiune pentru întreaga comunitate globală. Combaterea acestor fenomene necesită eforturi concertate din partea guvernelor, organizațiilor și indivizilor. Prin educație, prevenire și cooperare internațională, putem spera la o lume mai sigură și mai sănătoasă, liberă de influențele nefaste ale drogurilor și traficului ilicit.

 (M.R.)

Sursa foto: Freepik

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE