Ziua Grâului 2024. Azomureș, îngrășăminte eficiente pentru fermieri Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 679 Vizualizări

Ziua Grâului 2024. Azomureș, îngrășăminte eficiente pentru fermieri

Aproximativ 600 de fermieri din Transilvania și reprezentanți ai peste 30 de instituții și companii naționale și multinaționale din domeniul protecției plantelor și geneticii și partenere au contribuit miercuri, 19 iunie, la succesul celei de-a opta ediții a Zilei Grâului, eveniment organizat de către DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa în incinta Fermei Kodagro din satul Seuca – Gănești, comună aflată în Valea Târnavei Mici, la doar câțiva kilometri de municipiul mureșean Târnăveni.

Nelipsit de la Ziua Grâului, eveniment organizat la Seuca de compania DAFCOCHIM AGRO, Combinatul Azomureș a fost și de această dată protagonistul segmentului de fertilizare a loturilor demonstrative puse la dispoziție de SC Kodagro SRL.

„În primul și în primul rând, ca de obicei de altfel, noi venim pe partea de fertilizare la tot ce înseamnă lotul demonstrativ aici, la Seuca. Efectiv tot. Așa cum sunt alții pe partea de sămânță sau de tratament, noi în schimb oferim îngrășământ pe toată platforma. Rețetele le stabilim de comun acord în funcție de cultură cu reprezentanții DAFCOCHIM AGRO și Kodagro. În funcție de cultură venim și cu rețetele. În ce privește soluțiile care le oferă Azomureș, îngrășămintele complexe sunt rezultatul eficient oricând, nu doar la grâu, ci pe orice fel de cultură. Dar, îngrășămintele complexe, în special triplu 15 sau triplu 14 cu sulfat de magneziu și zinc sunt soluțiile eficiente pentru cultura grâului. Mai exact, sunt dedicate culturii grâului”, ne-a declarat Cristian Anton, reprezentant vânzări pe zona Transilvania.

Anul agricol 2024 se anunță unul bun pentru fermierii din zona de Centru, mai puțin partea de prețuri, prea instabilă din punctul de vedere al reprezentantului Azomureș.

„Din păcate o problemă o reprezintă volatilitatea prețurilor la cereale. În momentul de față prețurile sunt ok. Acum două săptămâni nu erau,  peste încă două săptămâni nu se știe. Ideea este că predictibilitatea lipsește și atâta timp cât nu ai predictibilitate nu poți să îți dai seama cum te așezi, cum te situezi. Într-un final, fiecare fermier depinde de vânzarea cerealelor până la urmă. Referitor la culturile din câmp, în momentul de față sunt grozave. Dumnezeu ne-a ajutat. Zona Centru este o zonă binecuvântată. Colegii pe Iași au avut secetă, colegul din zona sud-est, zona Craiova, Dolj, de asemenea, secetă prelungită. În schimb în  la noi în zona de centru ploaie a fost exact când a trebuit. Culturile arată grozav, clar sunt promițătoare. Să sperăm că și prețul va fi pe măsură. Chiar dacă mă repet, în funcție de preț ne poziționăm cu toții”, a precizat Cristian Anton.

„Fiecare fermier apelează la specialiști, altfel nu pot avea un progres. În momentul în care există o problemă în câmp suntem contactați, ne solicită mai ales în ce privește partea tehnică. Agronomii ne solicită sprijinul, sunt înclinați către soluțiile care le oferim, atât noi cât și cei cu protecția plantelor. În momentul în care sunt deschiși în a asculta și aplica soluțiile noastre, lucrurile vor fi ok. Relația directă cu fermierii, în câmp contează foarte mult, clar impactul este pozitiv la maxim. În momentul în care îi asculți, le vezi durerile, le vezi nemulțumirile, clădește, sedimentează relația dintre producător și consumatorul final. Legat de finalul campaniei agricole, în general văd fermieri mulțumiți, dacă e să ne gândim la ce au la ora asta în câmp. Mă refer aici la zona de centru a țării, în schimb în alte zone lucrurile sunt mai problematice. În schimb la noi nu au fost probleme. Repet din nou, chiar dacă poate e enervant, prețul produselor la vânzare este chestia cea mai delicată”, a spus reprezentantul Combinatului Azomureș.

Relația cu DAFCOCHIM

„Contează enorm. Sunt practic distribuitorii noștri, tot ce înseamnă logistică, vânzare, aprovizionare cu stocuri în timp util. Prezența noastră în fermă este făcută practic de către DAFCOCHIM. Distribuitorul înseamnă o parte din familie, un grenaj fără de care lucrurile nu pot funcționa. Fermierii pot ajunge la noi prin intermediul www.azomures.com. Acolo unde sunt chestiuni, mai ample de discutat sau mai importante, reprezentantul DAFCOCHIM i-a legătura cu noi și ulterior mergem în câmp la domnii fermieri sau în fermă de unde discutăm și punem la punct tot ce este de rezolvat”, a conchis Cristian Anton.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE