Organigramă nouă la Spitalul Clinic Județean Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 783 Vizualizări

Organigramă nouă la Spitalul Clinic Județean Mureș

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat vineri, 28 iunie, cu unanimitate de voturi, într-o ședință ordinară de lucru, noua Organigramă și noul Statut de funcții al Spitalului Clinic Județean Mureș.
Reorganizarea Spitalului Clinic Județean Mureș s-a făcut în concordanță cu prevederile Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, cu modificările ulterioare, act normativ care avea termen de aplicare data de 30 iunie 2024.
”Cu adresa 9532/12 iunie 2024 Spitalul Clinic Județean Mureș ne-a înaintat spre aprobare un proiect de Organigramă și Stat de funcții, fundamentat pe un număr de 1.977,5 posturi, elaborate în acord cu dispozițiile legale mai sus menționate. Astfel, prin propunerea de reorganizare se desființează Biroul IT și Biroul tehnic, activitatea respectivă fiind preluată în cadrul unor servicii existente. De asemenea, se desființează Serviciul de management al calității serviciilor medicale și Serviciul resurse umane, normare, organizare, salarizare, activitatea acestora fiind organizată ca și compartiment. În acest context, față de modificările impuse de actul normativ mai sus menționat, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a mai solicitat și unele modificări în statul de funcții, în sensul mutării/ desființării unor posturi vacante și înființarea unor posturi noi în cadrul aceluiași număr de personal, cu scopul îmbunătățirii funcționalității”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.
În contextul reorganizării impuse de actul normativ anterior menționat, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a mai solicitat și operarea unor modificări în statul de funcții cu scopul îmbunătățirii funcționalității, după cum urmează: desființarea unui post vacant de profesor cultură fizică medicală de la Secția clinică psihiatrie II acuți și înființarea unui post de logoped la Secția Clinică Neuropsihiatrie pediatrică, mutarea postului vacant de psiholog de la Secția clinică neonatologie la Laboratorul de radioterapie, desființarea unui post vacant de tehnician și înființarea unui post de secretar la Serviciul transport, administrativ, tehnic, desființarea a șapte posturi vacante de telefonist și configurarea a trei posturi de muncitor necalificat la Spălătorie, două posturi de îngrijitor la Întreținere spital, un post legătoreasă la Serviciul transport, administrativ, tehnic și un post de agent DDD la Serviciul clinic de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE