Laboratoare noi, inteligente, pentru un liceu mureșean Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1199 Vizualizări

Laboratoare noi, inteligente, pentru un liceu mureșean

Conducerea Liceului Tehnologic Nr. 1 Luduș a demarat, în data de 26 iunie 2024, o licitație estimată la valoarea de 532.224 de lei, fără TVA, pentru obiectivul de investiție ”Dotarea cu laboratoare inteligente a Liceului Tehnologic Nr. 1 Luduș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit informațiilor furnizate în Caietul de sarcini al licitației, în prezent Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș ”nu deține un laborator inteligent”, respectiv ”nu deține o soluție completă, integrată, din punct de vedere tehnic și educațional, o soluție unică, prin care toate echipamentele să dețină capabilitățile de a comunica între ele oferind cea mai bună experiență utilizatorilor, o soluție care să funcționeze prin integrarea componentelor de tip tablă interactivă, imprimantă 3D, scanner 3D fix, roboți cu braț multifuncțional, kituri robotice, creioane 3D, ochelari de realitate virtuală VR/AR, cameră videoconferință, sistem sunet, cameră de documente.”

”Realitatea virtuală (VR) și Realitatea augmentată (AR) sunt instrumente excelente în procesul de învățare, pentru că pot reprezenta experiențe care nu sunt neapărat fezabile în realitate – urcarea unui munte, mersul în spațiu etc.. Pe lângă facilitarea procesului de învățare, noua tehnologie îi ajută pe elevi să vadă soluții complexe pentru rezolvarea problemelor. Proiectele științifice școlare sunt reimaginate prin introducerea roboticii, a programării și a imprimării 3D. Acestea sunt bazele multor profesii care sunt deja populare pe piața muncii, cu un mare potențial de creștere și extindere viitoare. Familiarizarea elevilor cu toate ramurile sistemului STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) deschide ușa către viitoare progrese profesionale. Astăzi, „crearea unui robot nu mai înseamnă doar proiectarea lui și fabricarea pieselor sale prin imprimare 3D, ci și programarea comportamentului acestuia”. Un laborator inteligent este un concept integrat de învățare personalizată, prin care elevii pot explora prin tehnologie aplicată, învățarea bazată pe proiecte, pentru o varietate de discipline. De la mobilier și tehnologie, la hardware/ software și kituri de construcție, până la curriculum și evaluare, toate componentele laboratorului funcționează împreună pentru a sprijini învățarea practică. Laboratorul inteligent permite abordarea tuturor stilurilor de învățare, permițând fiecăruia să lucreze la propriul nivel și ritm. Elevii dobândesc abilități, precum colaborarea, managementul timpului și al proiectelor, adaptabilitatea, auto-direcționarea și comunicarea, care îi vor pregăti pentru viața de adult. Prin acest proiect ne propunem ca toți elevii să aibă acces gratuit la educație digitală avansată”, informează sursa citată.

Investiția este finanțată prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 17 iulie 2024, iar durata contractului va fi de șase luni.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE