APIA Mureș: Sprijin financiar pentru apicultori până la 31 iulie 2024 Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 514 Vizualizări

APIA Mureș: Sprijin financiar pentru apicultori până la 31 iulie 2024

Apicultorii din întreaga țară au ocazia să depună cererile de plată pentru intervențiile aferente sectorului apicol până la data de 31 iulie 2024. Aceste intervenții sunt finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, oferind un sprijin substanțial pentru dezvoltarea acestui sector important.

Valoarea totală a sprijinului alocat pentru anul 2024 depășește 12 milioane de euro. Din această sumă, jumătate provine de la Uniunea Europeană, iar cealaltă jumătate este asigurată de bugetul de stat. Fondurile pot fi utilizate pentru o varietate de scopuri, inclusiv investiții, promovare, comunicare și marketing, precum și pentru sprijinirea laboratoarelor specializate în analize apicole.

În județul Mureș, sectorul apicol a beneficiat de un interes considerabil. Constantin Citirigă, purtătorul de cuvânt al APIA Mureș, a declarat pentru radiomures.ro că anul trecut aproape 500 de apicultori din județ au solicitat sprijin financiar. Mai exact, APIA Mureș a primit 446 de cereri depuse și aprobate, dintre care una a fost depusă de o asociație, iar restul de apicultori individuali. „Județul Mureș este în topul național, aproximativ 10% din sumele alocate României ajung aici. Anul trecut, am avut decontări de 1 milion de euro la nivelul APIA Mureș”, a precizat Citirigă.

Solicitanții trebuie să depună o singură cerere de plată la Centrele APIA, aceasta fiind însoțită de documentele justificative necesare. După depunerea cererilor, APIA va efectua un control administrativ al tuturor solicitărilor, urmat de controale la fața locului, pentru a stabili suma eligibilă de plată pentru fiecare cerere în parte.

Sprijinul financiar pentru sectorul apicol reprezintă o oportunitate importantă pentru apicultorii din România de a-și dezvolta afacerile și de a contribui la promovarea produselor apicole. Autoritățile încurajează apicultorii să profite de această oportunitate și să depună cererile de plată până la termenul limită stabilit.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE