Mureșul, sub cod portocaliu de vijelii. Recomandări ISU Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 989 Vizualizări

Mureșul, sub cod portocaliu de vijelii. Recomandări ISU Mureș

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo de fenomene extreme. Astfel, începând de astăzi, de la ora 10:00, a intrat în vigoare un cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de țară, inclusiv în județul Mureș.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

Recomandări ISU Mureș

Reprezentanții ISU Mureș au transmis populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

– Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

– În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

– Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

– Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE