Amenzi de 410.000 de lei în prima săptămână de activitate a Comandamentului Sezon Estival 2024 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 544 Vizualizări

Amenzi de 410.000 de lei în prima săptămână de activitate a Comandamentului Sezon Estival 2024

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi în valoare de 410.000 de lei în prima săptămână de activitate a Comandamentului Sezon Estival 2024, conform informațiilor furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), potrivit Radio România Actualități.

Măsuri drastice împotriva unităților care au încălcat legea

În urma controalelor efectuate, inspectorii au emis două ordonanțe de suspendare și patru de interzicere a activității pentru unele unități de alimentație publică. Deciziile au fost luate din cauza neregulilor grave constatate, inclusiv vânzarea alimentelor în spații neautorizate și deficiențe majore în ambalarea și etichetarea produselor.

În cadrul acțiunilor de control, echipele de inspectori au confiscat zeci de kilograme de produse neconforme, inclusiv preparate din carne, pește și lactate. Toate aceste produse urmează a fi distruse pentru a preveni riscurile la adresa sănătății publice.

Deficiențe în condițiile de igienă

Pe lângă problemele legate de ambalare și etichetare, inspectorii au descoperit și deficiențe semnificative în spațiile de producție și depozitare. Acestea nu îndeplineau condițiile corespunzătoare de igienă, ceea ce a dus la măsuri de suspendare și interzicere a activității pentru unitățile respective.

Comandamentul Sezon Estival 2024 va continua să monitorizeze și să controleze unitățile de alimentație publică pe toată durata sezonului estival pentru a asigura respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară. ANSVSA reiterează importanța respectării strictelor reglementări pentru protejarea sănătății consumatorilor.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE