Îngrijorător. Câte note de 1 s-au înregistrat în județul Mureș la Evaluarea Națională? Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 762 Vizualizări

Îngrijorător. Câte note de 1 s-au înregistrat în județul Mureș la Evaluarea Națională?

Primele rezultate, înainte de contestații, ale Evaluării Naționale, au fost publicate miercuri, 3 iulie, pe site-ul oficial al Ministerului Educației.

La nivelul județului Mureș s-au înscris nu mai puțin de 4216 elevi, absolvenți ai ciclului gimnazial, iar gradul de promovare al examenului este mai mare de jumătate din procentul total, însumând 2677 de elevi care au promovat examenul, 1251 de elevi care nu au promovat, respectiv 288 de elevi absenți.

Din totalul elevilor care nu au promovat, 15 elevi au obținut nota 1, cu diferite procentaje, ceea ce atestă o adevărată lipsă de pregătire și/sau interes pentru studiu. De asemenea, situația critică a notelor sub 5 continuă cu o suită largă de note de 2, de 3 și de 4.

Preponderent, se constată că elevii care au obținut aceste grave calificative provin din școli localizate în mediul rural, precum: Școala Gimnazială Băgaciu, Școala Gimnazială Ogra, Școala Gimnazială Berghia, Școala Gimnazială Nadeș, Școala Gimnazială Pogăceaua, Școala Profesională Band, Școala Gimnazială Șardu Nirajului, Școala Gimnazială Adămuș, Școala Gimnazială Tonciu, Școala Gimnazială Miheșu de Câmpie ș.a.m.d, dar nu sunt excluse nici exemplele de instituții de învățământ poziționate în mediile urbane, care, din păcate, nu au reușit să ofere performanță în materie de promovare a examenului național, printre care: Școala Gimnazială „Nicolae Gheorghe” Reghin, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Târnăveni, Școala Gimnazială Nr. 1 Luduș, Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmașu, Școala Gimnazială „Zaharia Boiu” Sighișoara, Școala Gimnazială Iernut și altele…

(M.R.)

Sursa foto: Freepik

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE