Ursuleți abandonați de ursoaică la Hodac. Salvare plină de speranță Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 967 Vizualizări

Ursuleți abandonați de ursoaică la Hodac. Salvare plină de speranță

Trei ursuleți au trecut prin clipe de frică, după ce mama lor, speriată de o mașină, i-a abandonat în apropierea localității Hodac. Incidentul, petrecut în primele ore ale dimineții ale zilei de marți, 2 iulie, a declanșat o intervenție de salvare promptă din partea localnicilor și a unui ONG specializat în protecția animalelor sălbatice.

Ursoaica, pentru prima dată mamă, s-a speriat de o mașină și a fugit în pădure, lăsându-și micuții în urmă. Ursuleții, temători și panicați, s-au urcat într-un cireș și au început să plângă după părintele lor. Din păcate, ursoaica nu s-a mai întors, frica făcând-o să-și uite instinctul matern.

Intervenție a localnicilor și ONG-urilor

Localnicii din Hodac au descoperit ursuleții la primele ore ale dimineții și au sunat imediat la 112. La fața locului a sosit un reprezentant al unui ONG specializat în protecția faunei sălbatice. Acesta a reușit să tranchilizeze doi dintre ursuleți, iar pe al treilea l-a coborât din cireș fără să fie nevoie să-l adoarmă.

În timpul intervenției, unul dintre ursuleți a trecut pârâul Gurghiu și a fugit înotând către pădurea din Ibănești. Ceilalți doi ursuleți au fost salvați și transportați în siguranță la rezervația destinată puilor abandonați din Bălan. Aceasta este singura rezervație de acest fel din România și Europa, potrivit observatornews.ro.

Un nou început la Rezervația din Bălan

La rezervația din Bălan, cei doi ursuleți vor fi alimentați cu ajutorul dronelor, pentru a minimiza contactul cu oamenii și a le păstra comportamentul sălbatic. Acest centru specializat oferă puilor abandonați șansa de a se dezvolta în condiții optime, în speranța că vor putea fi reintegrați în sălbăticie.

Evenimentul din Hodac scoate în evidență fragilitatea echilibrului dintre fauna sălbatică și comunitățile umane. Intervenția rapidă a localnicilor și profesionalismul ONG-ului au fost cruciale pentru salvarea micilor urși, care acum au o șansă la o viață normală în sălbăticie.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: Obersvator News

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!