Cazul „prăjiturilor” familiei Gliga, ajuns la final? Ce sentință au primit socrii lui Cherecheș Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 818 Vizualizări

Cazul „prăjiturilor” familiei Gliga, ajuns la final? Ce sentință au primit socrii lui Cherecheș

Socrii fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru încercarea de a cumpăra o sentință mai blândă pentru ginerele lor, în luna noiembrie a anului trecut. Curtea de Apel Târgu Mureș a decis ca soacra lui Cătălin Cherecheș, Claudia Gliga, să ispășească o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, iar soțul acesteia, Petru Gliga, să primească 2 ani și 6 luni, tot cu suspendare.

Tentativa de mită și denunțul judecătoarei

Incidentul a avut loc anul trecut, cu câteva săptămâni înainte de condamnarea fostului edil. Cei doi au încercat să mituiască una dintre judecătoare pentru a obține o sentință mai favorabilă pentru Cherecheș. Judecătoarea a făcut un denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA), iar soții au fost prinși în flagrant delict în timp ce ofereau mamei magistratei suma de 50.000 de euro.

Soții au fost trimiși în judecată de DNA sub acuzația de dare de mită și complicitate la dare de mită. Prima instanță a decis ca, pe durata termenului de supraveghere, aceștia să participe la unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro.

Cătălin Cherecheș, condamnat și extrădat

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Cu toate acestea, el a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței. Ulterior, Cherecheș a fost capturat în Germania și extrădat în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE