Green Park Substejeriş: O nouă zonă de agrement în cartierul Tudor. Când va fi gata Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5794 Vizualizări

Green Park Substejeriş: O nouă zonă de agrement în cartierul Tudor. Când va fi gata

Municipiul Târgu Mureș se pregătește să inaugureze Green Park Substejeriş, un proiect ambițios de agrement construit pe un teren de aproximativ 4 hectare în cartierul Tudor. Acest proiect este parte a strategiei orașului de a extinde suprafața zonelor verzi și de a le oferi locuitorilor noi oportunități de recreere și petrecere a timpului liber.

Facilități moderne pentru locuitori

Noua zonă de agrement include diverse facilități moderne, menite să atragă locuitorii de toate vârstele. Parcul dispune de: alee pietonală pentru plimbări relaxante, un teren de joacă pentru copii, pistă de alergare cu suprafață din tartan, alei pietonale, scenă pentru activități culturale, aparatură fitness pentru amatorii de exerciții în aer liber.

Lucrările la proiectul cu finanțare europeană au început în anul 2022 și ar fi trebuit să se încheie în aprilie 2024. Deși acestea au fost finalizate în proporție de 100%, autoritățile locale așteaptă rezolvarea aspectelor birocratice legate de decontarea finanțării. Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a explicat pentru Radio Târgu Mureș că întârzierea finalizării oficiale a lucrărilor a fost necesară pentru a nu pierde 4 milioane de lei din fondurile europene alocate,

Dacă închideam lucrarea în luna aprilie, pierdeam 4 milioane de lei pentru municipiu, ceea ce nu ne putem permite. Acum am primit contractul de finanțare și urmează în luna iulie să facem procesul verbal final de încheiere, să absorbim fondurile și să deschidem parcul. Eu zic că 99%, sper să nu intervină nicio întârziere la partea de finanțare europeană, dar în luna iulie facem procesul verbal final de predare-primire și în luna august deschidem parcul”, a explicat edilul.

Valoarea totală a proiectului

Proiectul Green Park Substejeriş are o valoare totală de peste 14 milioane de lei, fiind finanțat în mare parte din fonduri europene. Implementarea acestuia nu doar că va crește suprafața de zone verzi a orașului, dar va și îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor, oferindu-le un spațiu modern și multifuncțional pentru recreere și activități comunitare.

Deschiderea oficială a parcului este planificată pentru luna august, după finalizarea procesului de predare-primire și absorbția fondurilor europene. Locuitorii din Târgu Mureș așteaptă cu nerăbdare inaugurarea acestei noi zone de agrement, care promite să devină un loc de întâlnire și relaxare pentru toată comunitatea.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Primăria Municipiului Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE