Oficialitățile județului Mureș salută impactul cultural al Festivalului VIBE: „Festivalul oferă județului oportunitatea de a atrage oameni” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 713 Vizualizări

Oficialitățile județului Mureș salută impactul cultural al Festivalului VIBE: „Festivalul oferă județului oportunitatea de a atrage oameni”

Festivalul VIBE și-a deschis porțile miercuri, 3 iulie, așteptându-i pe participanți într-o locație nouă. În ciuda ploii, mii de oameni s-au adunat deja în ziua 0, pregătiți pentru o experiență inedită. Conferința de deschidere a avut loc joi, 4 iulie, în prima zi oficială a festivalului, fiind susținută de organizatorul principal, Rés Konrád Gergely, primarul orașului Târgu Mureș, Soós Zoltán, președintele consiliului județean, Péter Ferenc, și primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs.

Rés Konrád Gergely, directorul festivalului VIBE, a subliniat că noua locație oferă o experiență completă, cu toate programele concentrate într-un singur loc, inclusiv VIBE KOLI, programele de zi și cele muzicale și sportive. „Festivalul aduce un mare entuziasm în oraș și în localitățile învecinate, fapt demonstrat de prezența participanților VIBE în Târgu Mureș”, a afirmat Gergely. Cel mai mare interes se manifestă pentru concertul de sâmbătă al starului american Jason Derulo, la care se așteaptă aproximativ treizeci de mii de participanți.

„Dorim să continuăm această colaborare”

Soós Zoltán, primarul orașului Târgu Mureș, a subliniat importanța festivalului pentru oraș, care a fost mereu un mixt de idei noi și energii. „Pentru Târgu Mureș, VIBE nu este doar un eveniment, ci și o strânsă colaborare cu organizatorii. Dorim să continuăm această colaborare și în anii următori”, a declarat primarul. El a evidențiat că Târgu Mureș se clasează pe locul șase în România în ceea ce privește viața culturală, conform recentului sondaj City Index.

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, a afirmat că festivalul VIBE joacă un rol crucial în viața culturală a județului, devenind un subiect de discuție în întreaga Transilvanie și chiar dincolo de granițe. „Festivalul oferă Târgu Mureșului și județului Mureș oportunitatea de a atrage oameni nu doar acum, ci și în celelalte zile ale anului”, a subliniat Ferenc.

„Aici se nasc prietenii”

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs, a menționat că localitatea i-a întâmpinat cu brațele deschise pe festivalieri, transformând un câmp într-o locație de festival în doar câteva săptămâni. „Aici este o comunitate bună, se nasc prietenii și sunt prezentate spectacole benefice tinerilor. Părinții știu că copiii lor sunt mai în siguranță acasă sau mai aproape de casă”, a adăugat primarul.

Festivalul VIBE, ajuns la a șasea ediție, include locații de renume precum MOL MAIN STAGE, PETŐFI MAINSTAGE, MVM ARENA, KMDSZ BLACK BOX by GEDEON RICHTER, JÄGERLAND by Jägermeister, WEEKEND STAGE by UBM și GOOD WINES ONLY by CRUSH. Principalii sponsori ai programelor VIBE KOLI sunt BCR, INCUBE LANGUAGE SCHOOL și CODESPRING, care sunt prezenți și cu locații de programare independente la festival.

Cu o așteptare de peste o sută de mii de participanți pe toată durata evenimentului, festivalul VIBE promite să fie o experiență de neuitat, contribuind semnificativ la revitalizarea vieții culturale, economice și turistice a județului Mureș.

(L.P.)

Sursa foto: VIBE Festival

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE