Previziuni optimiste pentru reluarea lucrărilor la Centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1232 Vizualizări

Previziuni optimiste pentru reluarea lucrărilor la Centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat vineri, 5 iulie, cu prilejul unei conferințe de presă, că proiectul ”Varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș – Est” a obținut toate cele 18 avize prevăzute în procedura de reaprobare a indicatorilor tehnico-economici.

Ultimul aviz din cele 18 necesare a fost acordat de curând, de către Ministerul Apărării Naționale.

”S-a încheiat o etapă foarte importantă în opinia noastră, o etapă care a pornit acum doi ani de zile pe când Mara Togănel era prefectul județului Mureș, și am reînceput epopeea obținerii celor 18 avize. Ultimul aviz a fost obținut de la Ministerul Apărării Naționale și cred că s-a găsit pe de o parte înțelegerea necesară, pe de altă parte soluțiile necesare și mulțumesc mult Direcției Tehnice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, respectiv Serviciului Geo-Spațial din cadrul Ministerului, și de asemenea generalului Dobocan (general-maior Claudiu Dobocan – n.a.), șeful Garnizoanei Târgu Mureș. Aveam acel conflict de legi care reglementau distanța de la Poligonul de tragere (din Sângeorgiu de Mureș – n.a.), un poligon acreditat NATO, și traseul Centurii ocolitoare a municipiului Târgu Mureș”, a precizat Ciprian Dobre, care deține și funcția de președinte al PNL Mureș.

Pașii următori

La aceeași întâlnire cu reprezentanții mass media, prefectul Ciprian Dobre și-a exprimat încrederea că până în luna octombrie a acestui an va fi aprobată Hotărârea de Guvern privind indicatorii tehnico-economici actualizați ai investiției, pas care va fi urmat de lansarea licitației pentru execuție, iar apoi de demararea lucrărilor, în primele luni ale anului 2025.

”Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul Cristian Pistol, în cursul acestei săptămâni, șeful CNAIR, am fost încredințat de domnia sa și reproduc spusele domniei sale, și anume faptul că termenul pentru ca prin Hotărâre de Guvern să fie aprobați noii indicatori tehnico-economici pentru ”Centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș” este luna octombrie. Dacă în luna octombrie reușim această Hotărâre de Guvern de aprobare a noilor indicatori tehnico-economici reușim până în decembrie să ținem licitația pentru execuția lucrării ”Centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș”. Ceea ce ne dă speranță sau o linie de orizont, o bornă, ca în primele luni ale anului 2025 să pornească execuția Centurii ocolitoare a municipiului Târgu Mureș”, a declarat Ciprian Dobre.

Varianta de Ocolire Târgu Mureș va avea o lungime de 11,6 kilometri, cu plecare de pe DN 13 Brașov – Sighișoara – Târgu Mureș (kilometrul 155) și sosire pe DN 15 Reghin – Târgu Mureș – Turda (kilometrul 84). Traseul proiectat va traversa unitățile administrativ-teritoriale Târgu Mureș, Livezeni, Sângeorgiu de Mureș și Ernei.

Alex TOTH

Foto: Roxana MIHALY

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!