Admitere la Liceul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2647 Vizualizări

Admitere la Liceul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureş

Reprezentanții Liceului înfiinţat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureş au anunţat, recent, că se organizează în această vară admitere pentru anul şcolar 2024 – 2025, la specializările Matematică-Informatică şi Ştiinţele naturii.
”Liceul UMFST ”George Emil Palade” îşi deschide porţile în această vară şi organizează admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2024 – 2025. Dacă eşti pasionat de Matematică-Informatică sau de Ştiinţele naturii te aşteptăm să studiezi alături de noi: Matematică-Informatică (bilingv – limba engleză) – 26 de locuri, Ştiinţe ale naturii (bilingv – limba engleză) – 26 locuri. Investim opt decenii de tradiţie în învăţământul universitar în dezvoltarea Liceului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureş”, au precizat reprezentanții UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureş într-o postare pe Facebook.
Conducerea principalei universități mureșene a subliniat, ulterior, că prin înfiinţarea acestui liceu se doreşte pregătirea viitorilor studenţi şi că UMFST Târgu Mureş are capacitatea instituţională, resursa umană şi infrastructura necesare să ofere programe de liceu potrivite.
Liceul UMFST ”George Emil Palade” a fost înfiinţat de UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureş în baza Ordinului Ministrului Educaţiei. Ordinul respectiv a fost emis în urma evaluării realizate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi în baza art. 129 din Legea Educaţiei Naţionale, însă Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a refuzat iniţial să emită actul de includere în reţeaua şcolară a Liceului UMFST. Inspectoratul a fost obligat ulterior de instanţa de judecată să emită actul respectiv, însă în anul şcolar 2023 – 2024 nu s-au mai putut constitui clasele a IX-a. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE