Permisul reținut pentru medicamente psihoactive: Noile reglementări Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

Permisul reținut pentru medicamente psihoactive: Noile reglementări

Polițiștii vor reține permisul de conducere șoferilor care au consumat medicamente cu efecte psihoactive, până când prezența acestora în organism va fi confirmată prin teste de laborator. Pe durata acestei perioade, nu va fi deschis un dosar penal.

Poliția Română recomandă șoferilor să consulte prospectele medicamentelor pe care le administrează înainte de a conduce, deoarece acestea pot conține compuși psihoactivi detectabili cu aparatele drugtest.

Potrivit biziday, în cazul șoferilor care refuză testele pentru detectarea consumului de alcool sau droguri, aceștia vor fi duși la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

În absența unor indicii clare privind prezența drogurilor sau alcoolului în organism și până la primirea rezultatelor testelor de laborator, polițistul poate reține permisul de conducere preventiv. În acest caz, se va elibera o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație și nu se va deschide dosar penal.

Potrivit aceleiași surse, această modificare a fost introdusă prin ordonanța de urgență nr. 84/2024, publicată în Monitorul Oficial pe 29 iunie. În concluzie, Poliția precizează că între 2021 și 2023, 15-20% din rezultatele pozitive oferite de aparatul drugtest au fost infirmate de analizele de laborator.

(D.C.)

Sursa foto și info: biziday.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE