Razii rutiere pe două drumuri naționale din județul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8579 Vizualizări

Razii rutiere pe două drumuri naționale din județul Mureș

Polițiști ai Serviciului Rutier Mureș și Serviciului Rutier Harghita au desfășurat vineri, 5 iulie, între orele 10.00 – 12.00, pe DN 15E578 și DN 15A, o acțiune pentru reducerea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

”În cadrul activității, polițiștii mureșeni au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru nerespectarea prevederilor privind regimul legal de viteză. Au fost reținuțe 13 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză, fiind, totodată, constatată o infracțiune de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, în contextul intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, polițiștii rutieri ”au desfășurat şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.”

”Subliniem faptul că, în conformitate cu noile prevederi legale, procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc. Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia. Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator”, a mai informat aceeași sursă.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE