Anunț important pentru pasagerii CFR Călători Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1669 Vizualizări

Anunț important pentru pasagerii CFR Călători

Reprezentanții CFR Călători au transmis pasagerilor, printr-un comunicat de presă, faptul că în perioada cu fenomene meteo extreme- caniculă, val de căldură și disconfort termic, trenurile vor circula cu viteze reduse impuse de către administratorul infrastructurii feroviare – compania CFR SA, motiv pentru care pot apărea întârzieri în circulația trenurilor.

Această măsură a fost luată luând în considerare faptul că aceste fenomene meteo afectează transportul feroviar de călători, întrucât temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectat materialul rulant din România. „Prioritatea CFR Călători este siguranța pasagerilor și face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei și cutiei materialului rulant (de multe ori chiar și de peste 50 – 80 de grade C la soare), în unele cazuri instalațiile de climatizare ar putea să nu mai asigure în parametrii optimi răcirea şi atunci să funcţioneze în regim de ventilație”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Totodată, aceștia au emis câteva  recomandări pentru pasagerii care circulă cu trenul în timpul zilelor caniculare: hidratarea permanentă, dotarea cu medicamentele necesare afecțiunii lor (după caz), alertarea imediată a personalului din tren în cazul instalării stării de rău.

(M.R.)

Sursa foto: CFR Călători

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE