Contabilii protestează împotriva „terorii fiscale”. Specialiștii mureșeni susțin demersul Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

Contabilii protestează împotriva „terorii fiscale”. Specialiștii mureșeni susțin demersul

Contabilii din întreaga țară au ieșit luni, 8 iulie, în stradă, protestând împotriva „abuzurilor legislative și măsurilor fiscale opresive”. Patronatul Antreprenorilor Contabili din România, alături de alți specialiști din domeniu, și-a exprimat nemulțumirea față de climatul economic actual, care afectează profund fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil din România.

Într-un comunicat oficial, organizația a subliniat că recentele modificări fiscale, implementate fără consultare publică, prin ordonanțe de urgență, nu vor aduce mai mulți bani la bugetul de stat, ci vor produce haos fiscal. Noile reglementări, care vizează e-TVA și e-Factura, au fost criticate și de CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), care a emis luni un document de poziție în acest sens.

CECCAR atrage atenția asupra faptului că modificările legislative vor conduce la raportarea triplă a unei tranzacții financiare, ceea ce va complica și mai mult activitatea contabililor și va crea confuzie în sistemul fiscal.

Protest și în rândul contabililor mureșeni

Protestul este susținut și de contabilii din județul Mureș. Lucian Savu, președintele Corpului Experților Contabili Mureș, a declarat că „experții contabili, prin dialog instituțional și întâlniri cu reprezentanții Ministerului de Finanțe, am cerut abrogarea acestor măsuri. Este un haos legislativ fiscal și prin aceste manifestări, noi, prin dialog instituțional, și colegii de la Patronatul Antreprenorilor Contabili, prin aceste ieșiri în stradă, încercăm să rezolvăm problema. Prin aceste acțiuni concertate, sperăm să se rezolve. Mai e o discuție pe teme de voință politică de a intra în zona în care într-adevăr e evaziunea fiscală…”, potrivit radiomures.ro.

Protestul contabililor a început la ora 08:30 în Piața Victoriei, de unde protestatarii au plecat în marș spre sediul Ministerului de Finanțe din Piața Constituției. Apoi a avut loc o adunare publică de protest pașnic până la ora 13:30 în fața Ministerului de Finanțe.

Revendicările contabililor se concentrează pe necesitatea consultării publice înainte de adoptarea modificărilor legislative, pe simplificarea procedurilor fiscale și pe abordarea reală a problemelor legate de evaziunea fiscală. Prin aceste proteste și acțiuni de dialog instituțional, contabilii speră să atragă atenția autorităților asupra problemelor reale din domeniul fiscal și să obțină modificări favorabile în legislație.

(L.P.)

Suras foto: Facebook – Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE