Salvaţi Copiii România: Copiii din Mureș incluși în programe educative și în grădinițe estivale Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Salvaţi Copiii România: Copiii din Mureș incluși în programe educative și în grădinițe estivale

Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea grădiniţelor estivale şi a programelor de educaţie remedială, în care vor fi incluşi peste 1.500 de copii, program înfiinţat în urmă cu 26 de ani.

Conform agerpres.ro, un comunicat al organizației Salvați Copiii transmis marți, 9 iulie, anunță că școala mobilă a organizației va ajunge la copiii cu acces redus sau inexistent la educație, care locuiesc în zone izolate sau în comunități grav afectate de sărăcie.

Dintre cei peste 1.500 de copii pentru care vor fi organizate activități estivale, 363 sunt preșcolari și 1.200 sunt elevi din București și județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Timiș, Suceava și Vaslui.

Potrivit aceleiași surse, în anul școlar trecut, din cele 7.471 de grădinițe publice, 1.616 au funcționat cu program prelungit, doar 310 dintre acestea fiind în mediul rural, în contextul riscului crescut de sărăcie și excluziune socială, explică organizația. În anul școlar 2022 – 2023, doar 74,8% dintre copiii de vârstă preșcolară erau înscriși la grădiniță, în scădere de la 75,6% în anul precedent și mult sub media Uniunii Europene de 93,1%.

Abandonul școlar afectează o proporție din ce în ce mai mare de copii români: aproape 16% dintre copiii de vârstă gimnazială erau în afara școlii anul trecut, în timp ce peste un sfert dintre cei de vârstă liceală (25,03%) se aflau în aceeași situație. În România, 16,6% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani au terminat cel mult studiile gimnaziale, conform comunicatului organizației.

(D.C.)

Sursa foto: rador.ro

Sursa info: https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2024/07/09/salvati-copiii-gradinite-estivale-si-programe-de-educatie-remediala-pentru-peste-1-500-de-copii–1324883

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE