VIDEO: Admiterea la Liceul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș: oferta educațională plus calendarul de înscriere Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1103 Vizualizări

VIDEO: Admiterea la Liceul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș: oferta educațională plus calendarul de înscriere

Liceul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu Mureș își deschide porțile în anul școlar 2024-2025, pentru absolvenții claselor a VIII-a, cu două clase de profil Real, Științe ale naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză), ambele cu câte 26 de locuri.

Admiterea este organizată gratuit, fără taxe, în conformitate cu Ordinul nr. 6.154 din 31 august 2023 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025 emis de Ministerul Educației și publicat în Monitorul Oficial nr. 804 din 6 septembrie 2023, iar completarea opțiunilor în fișele de înscriere și transmiterea acestora se va face între 11-12 iulie și 15-19 iulie, urmând ca listele cu rezultatele finale să fie publicate în data de 24 iulie.

”Liceul urmează exact aceiași pași pentru admitere pe care îi urmează oricare alt liceu din țară”, a explicat lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban, directorul Liceului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș, în cadrul emisiunii ”Zi tot, cu Alex Toth!”, realizată marți, 9 iulie, în Studioul Zi de Zi Live.

Atenție la limba engleză!

În cadrul aceleiași emisiuni, lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban a explicat că absolvenții care doresc să urmeze cursurile Liceului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș trebuie să facă dovada cunoașterii limbii engleze, cu un certificat de competență lingvistică.

”Pentru orice profil bilingv este important testul care certifică aceste cunoștințe de limba engleză. Testarea cunoștințelor de limba engleză a avut loc la finalul lunii mai, în orașul nostru, la Colegiul Național ”Unirea”, care a fost centru de testare a acestor cunoștințe, iar elevii care au un certificat de limbă și l-au echivalat, nu a fost nevoie să dea acest test. La ce servește acest test? Este o condiție ca să poată să aplice la un profil bilingv, dar pentru că am fost întrebată, din păcate nu contează la medie, la departajare”, a menționat invitata emisiunii ”Zi tot, cu Alex Toth!”.

”De la tinerețe la stele”

Liceul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș își va desfășura activitatea în clădirea principală din Campusul celei mai importante universități mureșene, are ca slogan dictonul latin ”Ab juventute ad sidera” (”De la tinerețe la stele”) și își propune să contribuie atât la dezvoltarea academică a viitorilor elevi, cât și la dezvoltarea personală a acestora.

”Ne propunem să contribuim și la dezvoltarea personală și academică a elevilor noștri, ne dorim ca prin activitățile pe car ele vom desfășura dincolo d eorele de curs, de laborator, să avem acolo o parte importantă în devenirea lor, să fim o parte importantă în devenirea lor, ca o cărămidă în construcția pe care ei și-o doresc să o aibă pentru viitor și mai mult decât atât dorim să le dezvoltăm gândirea în așa fel încât să poată să ia deciziile cele mai bune, să fie siguri că la momentul când vor lua acea decizie este decizia potrivită pentru ei, să poată să aibă abilitatea de a pune în balanță punctele forte cu punctele slabe, să ia cea mai bună decizie pentru ei și să facă tot ceea ce pot ei mai bine în direcția pe care și-o aleg”, a punctat directorul Liceului UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Ceea ce ne dorim noi pentru elevii noștri este ca atunci când pleacă acasă, la finalul unei zile, să poată să spună: da, astăzi am învățat ceva, dar știu și să aplic, știu și ce înseamnă să faci practic acest lucru”, a adăugat lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban, care a arătat că la noua unitate de învățământ își va desfășura activitatea un corp profesoral alcătuit din 14 dascăli competenți, foarte bine pregătiți și dedicați.

Beneficii pentru viitorii elevi

Nu în ultimul rând, invitata redactorului șef al cotidianului Zi de Zi, Alex Toth, a subliniat că viitori elevi ai Liceului UMFST ”George Emil Palade” vor putea beneficia de infrastructura Campusului Universității (grădina botanică, laboratoare, bază sportivă, cantină), precum și de activități extracurriculare, cum ar fi cluburi de dezbateri și workshop-uri tematice, ”astfel încât elevii să aibă posibilitatea să aplice în practică noțiunile teoretice învățate, dar și să își exploateze creativitatea într-o direcție cât mai bună”.

Informații suplimentare despre admiterea la Liceul UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș pot fi obținute pe platforma online www.adminfo.umfst.ro.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE