S-a încheiat prima etapa a campaniei „Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” Recomandări zi de zi
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 470 Vizualizări

S-a încheiat prima etapa a campaniei „Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor”

Echipa intersectorială locală pentru prevenirea și combaterea violenței și exploatării copilului Mureș prin psihologi, polițiști, jandarmi, asistenți sociali și psihologi școlari au derulat, în perioada februarie-iunie 2024, prima etapa a Campaniei „Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” constând în informări tematice cu scop preventiv pentru părinții elevilor și cadrele didactice din 5 unități școlare pilot din județul Mureș  – Sighișoara, Târgu Mureș,  Târnăveni, Ungheni, Vidrasău.

Astfel, specialiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, DGASPC Mureș, Centrul de prevenire, evaluare si consiliere antidrog Mureș,  Agenția împotriva traficului de persoane – Centrul Regional Târgu Mureș,  Organizația Salvați Copiii-filiala Mureș, Direcția de asistență socială Târgu Mureș, Institutul Est European de sănătate a reproducerii, Gruparea mobilă de jandarmi “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi “Colonel Sabin Motora” Mureș, Poliția locală Târgu Mureș, Centrul Județean de Resurse și asistență educațională Mureș au abordat subiecte de interes privind consecințele și riscurile consumului de droguri, prevenirea infracțiunilor și a violenței domestice, consecințele divorțului asupra copiilor, traficul de persoane și exploatarea unei persoane, supravegherea minorilor și plecări voluntare de acasă, riscurile abandonului școlar, plecarea părinților la muncă în străinătate precum și recomandări, îndrumări practice, servicii care pot fi accesate de copii sau părinți în comunitate.

„În cadrul atelierelor campaniei am întâlnit, în școli, părinți si bunici ai elevilor responsabili, interesați și implicați în viața copiilor. Am apreciat în mod deosebit implicarea cadrelor didactice și psihologilor școlari care sunt preocupați să sprijine în mod concret familiile copiilor din comunitatea lor atunci când este nevoie”, a menționat Deak Elida, director adj. DGASPC Mureș, coordonator Eil Mureş.

„Ne propunem să continuăm această campanie, bine primită și solicitată în continuare în județul Mureș. Mulțumim pentru suportul acordat în organizarea atelierelor campaniei – Consiliilor părinților, Consiliului elevilor, reprezentanților Direcției de sănătate publică Mureș, Fundația Comunitară Mureș, Inspectoratului Școlar Mureș și școlilor implicate”, a menționat Miklea Hajnal, director general DGASPC Mureș.

Cafeneaua Părinților este un spațiu sigur în care părinții se conectează între ei, cu copiii lor, precum și cu specialiști în ariile care susțin dezvoltarea psihologică, emoțională, fizică și spirituală a copiilor și a întregii familii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE