Manifestare religioasă la Târgu Mureș: Cinci ani de la vizita Papei Francisc în România Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 387 Vizualizări

Manifestare religioasă la Târgu Mureș: Cinci ani de la vizita Papei Francisc în România

În cadrul unui eveniment special organizat de Protopopiatul Greco-Catolic Târgu Mureș, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș și Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai”, se va sărăbtorii împlinirea a cinci ani de la vizita Papei Francisc în România. Conferința va avea loc vineri, 19 iulie, la ora 15:00, în sala mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș.

La manifestare vor participa personalități de seamă, precum academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, profesorul universitar doctor Cornel Sigmirean, director al Institutului de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai”, și Preasfințitul Cristian Dumitru Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Vizita Papei Francisc în România, desfășurată între 31 mai și 2 iunie 2019, a fost un moment de profundă semnificație pentru comunitatea greco-catolică și pentru întreaga țară. În timpul acestei vizite, Papa Francisc a prezidat slujba de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici care au murit în închisorile comuniste, un act de recunoaștere și cinstire a sacrificiului lor”, declară organizatorii.

Evenimentul din 19 iulie este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma și membru de onoare al Academiei Române. Această conferință oferă o oportunitate de a reflecta asupra impactului vizitei papale și de a celebra valorile spirituale și istorice ale Bisericii Greco-Catolice.

Organizatorii așteaptă ca evenimentul să fie un prilej de reuniune și de întărire a legăturilor comunitare, subliniind importanța memoriei colective și a unității în fața provocărilor contemporane.

(L.P.)

Sursa foto: e-communio

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE