Noutăți culturale la festivalul târgumureșean „Zacusca de Artă” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 447 Vizualizări

Noutăți culturale la festivalul târgumureșean „Zacusca de Artă”

Festivalul târgumureșean promovator de cultură, „Zacusca de Artă”, revine din nou în Cetatea Medievală în perioada 6 – 7 septembrie. Evenimentul îmbină arta în diversele ei forme – expoziții de artă, teatru în aer liber, workshop-uri, muzică live – cu nelipsitul deliciu culinar, zacusca. Pentru a afla mai multe detalii despre artiștii ce vor urca pe scena Cetății și despre amalgamul workshop-urilor dedicate tuturor vârstelor, am discutat cu Miruna Gabor, membră a asociației „facem”, organizatoarea festivalului.  

„Noi, asociația „facem”, am pornit din Târgu Mureș. Asociația e formată din tineri cu dorința de a aduce cât mai multe forme de artă și cultură cât mai aproape de oameni. Aceasta este misiunea „facem”, a transmis Miruna Gabor.

„Zacusca de Artă”, un „festin” de artă

Festivalul cultural se bazează pe îmbinarea tuturor formelor de artă într-un singur eveniment complex și, totodată, pe conectarea comunității la fondul nostru cultural bogat. Ediția din acest an aduce noutăți culturale pentru târgumureșeni.

„De data aceasta este chiar un festival – vor fi două zile, spre deosebire de ediția anului trecut. Avem mai mulți artiști și, de asemenea, avem integrată și o parte de workshop-uri foarte diversificate – mult mai multe anul acesta. Avem ateliere pentru diverse grupe de vârstă; avem două ateliere destinate copiilor, unde aceștia vor putea merge să creeze fie păpuși sustenabile, fie diverse obiecte din lut. Workshop-urile sunt susținute de persoane acreditate, care, de-a lungul timpului, au lucrat cu copii; au experiență în spate. Pe lângă acestea, avem ateliere destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani, trei ateliere susținute de Cercetașii României. Totodată, vor fi și cei de la Visual-Light Crew care vin cu ateliere de stencil, workshop-uri în cadrul cărora se vor putea crea diferite planșe, modele foarte interesante. De asemenea, avem un atelier nou, cel de broderie, care este destinat absolut tuturor celor care doresc să-și creeze o amintire fie de la fața locului, fie să-și înrămeze un moment din amintirile lor dragi”, a adăugat Miruna Gabor, membră a asociației „facem”.

Artiștii care vor urca pe scenă

Câteva nume relevante ale muzicii românești au fost anunțate deja de organizatori, nume precum Mihail, Paulina, Valeria Stoica și E-AN-NA.

„Mihail o să vă încânte urechile într-un concert acustic pe data de 7 septembrie la Cetatea Medievală din Târgu Mureș. Cu hituri precum „Mă ucide ea” și „Who You Are”, Mihail ne va încânta cu vocea sa inconfundabilă și energia sa debordantă. Paulina este ultima senzație a momentului, reînvie într-un stil unic sound-ul românesc al anilor 2000. Cântecele ei, precum “Fetița ta de milioane” și “Te iubesc, te urăsc”, au devenit virale pe rețelele de socializare. Inspirată de natură, simplitate și frumusețe, cu chitara ei în mână, Valeria Stoica are un singur scop: să aducă emoția mai aproape de oameni. Ea aduce liniște și pace interioară oricui este pregătit să fie purtat de magia muzicii ei”, au precizat organizatorii pe pagina lor de Facebook.

Totodată, vor fi prezenți și artiști locali, precum trupa mureșeană Văile.

„Ne asigurăm ca de fiecare dată să integrăm o parte din trupele locale, plus câțiva artiști locali pe care îi vom anunța cât de curând”, a conchis Miruna Gabor.

Alexandra BORDAȘ

(sursa foto: Facebook – Zacusca de Artă)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!