FOTOREPORTAJ: Târgul Cetății, ediția de toamnă. Preparate în premieră pentru târgumureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 894 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Târgul Cetății, ediția de toamnă. Preparate în premieră pentru târgumureșeni

Vineri, 6 septembrie, la ora 12:00 s-a deschis tradiționalul Târg al Cetății, transformând Bulevardul Cetății din Târgu Mureș într-un spațiu al culorilor și al miresmelor culinare. Târgumureșenii se vor putea bucura achiziționând bunătăți și cadouri pentru întreaga familie la prețuri de producător de la peste 60 de producători și artizani. Târgul va fi deschis doritorilor și sâmbătă, 7 septembrie, între orele 10:00 – 21:00, dar și duminică, 8 septembrie, între orele 10:00 – 20:00.

Noutățile ediției

„Avem câțiva producători care sunt în premieră la Târgul Cetății; fac tot felul de obiecte lucrate manual. Pe partea de gastronomie nu avem neapărat noutăți – sunt aceeași comercianți care i-au bucurat pe târgumureșeni și în celelalte ediții. În schimb, avem bucuria de a-i avea alături de noi pe cei care reprezintă producătorii din Bucovina. Ei vin mai rar la Târgu Mureș – maximum o dată sau de două ori pe an, de aceea sunt foarte așteptați și căutați. Avem pateuri din păstrăv afumat, o delicatesă din zona Moldovei foarte căutată. Deci avem lucruri în exclusivitate pentru Târgu Mureș. Îi așteptăm cu drag pe târgumureșeni la Târgul Cetății, cu atât mai mult cu cât evenimentul se completează cu un alt eveniment care are loc în Cetate, Zacusca de Artă, un eveniment cultural, unde nu lipsește zacusca, pentru că noi, cei de la „Eat. Buy. Local”, proiectul nostru online, pregătim zacuscă spre a oferi spre degustare”, a transmis Cristina Manoilă, organizatoarea târgului.

Ce pot achiziționa târgumureșenii

Cei care vor trece pe la Târgul Cetății se vor putea bucura de o listă lungă și diversă de produse: multiple obiecte de îmbrăcăminte, curele, genți, materiale, miere, siropuri, bijuterii handmade, uleiuri și săpunuri, produse lactate, plante și flori, paste artizanale, lumânări handmade, obiecte decorative din lemn, turtă dulce, costume populare, produse de panificație și jocuri pentru copii.

„Noi reprezentăm un food hub ce promovează producătorii din zona Bucovinei și am venit cu produse tradiționale din zona noastră, a Sucevei: produse de patiserie, brânză Schweizer, carne de la Casa Danilevici și de la Strămoșia. Avem brânzeturi de la Rădăuți și de la Fundu Moldovei, de la firma Zada. Avem zacuscă făcută în zona noastră”, a declarat Ioana Spar.

„Noi vindem paste făinoase artizanale, colorate integral cu legume, fără aditivi. Sunt făcute de mine, în Baia Mare. Folosim făină de grâu dur, ouă întregi de la o fermă de la Baia Mare și legume, tot așa, ori de la noi din grădină, ori de la producătorii locali din zonă. În mare parte le lucrăm manual. De exemplu, lăștile sunt lucrate integral manual, sunt tăiate și ambalate manual – e un atelier handmade”, a povestit Anca Vălean.

„Avem lumânări parfumate din ceară de soia, realizate manual de către noi. Le turnăm în vase din ceramică realizate și ele manual. Ceramica este în cea mai mare parte de Corund, fiind cel mai apropiat de noi. Mai avem și din alte zone ale țării. O parte din recipiente le pictez eu cu diferite motive și modele tematice; de exemplu, acum avem modele de toamnă cu frunze și dovlecei. Lumânările noastre majoritatea au fitil din lemn, tocmai ca să promovăm partea aceasta de 100% natural și sigur pentru sănătate. Lumânările noastre pot fi folosite și în prezența copiilor”, a transmis Sorina Mihalache.

Alexandra BORDAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!