- redactia
- 0 comentarii
- 415 Vizualizări
Înțelegerea relației dvs. cu banii
6 septembrie 2024Cu toții avem relații diferite, adesea complexe, cu banii. Factori multipli, cum ar fi atitudinea dumneavoastră față de bani, conștiința de sine, valoarea de sine, obiectivele financiare, motivația și disciplina, vă influențează relația cu banii. Educația financiară din copilărie vă modelează valorile și modul în care organizați informațiile în minte.
Disciplina cu care vă puneți în aplicare cunoștințele financiare este cea care vă permite să utilizați credite rapide pentru a rezolva urgențe și nu pentru activități recreative care v-ar putea duce la datorii. Această disciplină financiară este un factor-cheie în evitarea datoriilor și în sentimentul de siguranță în deciziile tale financiare. Pe măsură ce vă faceți planurile financiare în această lună, trebuie să evaluați cu atenție modul în care decurge relația dumneavoastră cu banii, astfel încât să puteți îmbunătăți relația.
Iată câteva semne pe care trebuie să le urmăriți pe măsură ce vă evaluați situația financiară. Aceste semne includ ignorarea realității tale financiare, sentimentul de a fi copleșit de dificultățile financiare și multe altele, după cum vom discuta în această postare.
Cum este relația ta cu banii?
Experții financiari susțin că relația ta cu banii se află pe un spectru care, atunci când nu este gestionat, poate duce la insecuritate financiară. La un capăt al spectrului, puteți fi condus de o mentalitate a penuriei care vă face extrem de frugal și neîncrezător în instituțiile financiare, ceea ce vă determină să luați decizii financiare nefolositoare. La celălalt capăt, puteți fi iresponsabil din punct de vedere financiar până la punctul în care nu vă construiți investițiile financiare, ceea ce vă va conduce în cele din urmă la insecuritate financiară.
Din păcate, deoarece luptele financiare sunt învăluite în secret și rușine, majoritatea oamenilor nu reușesc să evalueze sănătatea relației lor cu banii, deoarece nu vor să fie judecați. Cu toate acestea, dacă vă simțiți confortabil să purtați discuții sincere despre finanțele dumneavoastră, este probabil să vă simțiți încurajat și sprijinit în călătoria dumneavoastră financiară. Acest dialog deschis vă poate ajuta să vă simțiți stăpâni pe banii dumneavoastră. Pe măsură ce vă evaluați relația cu banii, iată câteva semne de avertizare la care ar trebui să fiți atenți și care indică faptul că trebuie să vă îmbunătățiți perspectivele și interacțiunile financiare.
1. Ignorarea realității tale financiare
Dificultățile financiare pot fi destul de copleșitoare pentru starea ta emoțională și psihologică. Sentimentele de furie, rușine, tristețe și jenă sunt adesea asociate cu deficitele financiare. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor aleg să își ignore complet dificultățile financiare și să se odihnească în siguranța beatitudinii ignoranței. Din păcate, cu cât amânați mai mult abordarea problemelor financiare, cu atât acestea cresc mai mult și, în cele din urmă, devin un munte care pare imposibil de cucerit. În loc să ignorați acea notificare privind facturile sau să vă evitați soldurile bancare, ar trebui să începeți cu pași mici și să tăiați câteva elemente simple de pe lista de lucruri de făcut. Iată câteva strategii simple pentru a vă evalua realitatea financiară.
– Alegeți un moment calm în timpul săptămânii, când nu aveți obligații urgente, și revizuiți-vă obligațiile financiare. Evaluarea finanțelor dumneavoastră atunci când sunteți calm vă ajută să vă păstrați calmul și claritatea față de realitatea dumneavoastră.
– Sortați facturile de la cele mai esențiale la cele mai puțin esențiale. De exemplu, facturile de apă, electricitate și încălzire ar trebui să aibă prioritate în fața facturilor de divertisment și a abonamentelor.
– Evaluați-vă veniturile și prioritizați mai întâi facturile esențiale și datoriile. De exemplu, deși este posibil să nu aveți suficienți bani pentru a vă plăti toate facturile la început, faptul că știți că povara s-a redus semnificativ vă motivează să vă concentrați asupra celorlalte facturi.
– Creați un sistem de arhivare care să vă ajute să vă urmăriți finanțele. Fie că este vorba de o foaie de calcul pe computer, o aplicație mobilă sau un dosar organizat, alegeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
– Rămâneți consecvent cu evaluarea dvs. financiară. Alege un moment în fiecare săptămână sau lună în care să te poți concentra asupra obligațiilor tale financiare și să faci ajustările necesare.
2. Pierderea somnului sau experimentarea anxietății cu privire la problemele tale financiare
Datoriile și alte obligații financiare vă lasă adesea cu sentimentul că purtați greutatea lumii pe umeri. Dar dacă sunteți într-o stare constantă de anxietate cu privire la finanțele dvs. și vă afectează calitatea sau cantitatea somnului, atunci acesta este un semnal de alarmă care ar trebui abordat rapid. Sănătatea ta mentală și fizică este o prioritate absolută. Dacă starea dvs. financiară vă face să vă simțiți deznădăjduit sau tensionat mental, atunci trebuie să solicitați ajutorul unui profesionist în domeniul sănătății mintale și al unui consilier financiar de încredere.
Acești doi profesioniști ar trebui să vă ajute să vă readuceți sănătatea și finanțele pe calea cea bună și să găsiți modalități sănătoase de a face față problemelor financiare. Este dificil să luați decizii sobre atunci când finanțele vă taxează puternic sănătatea mintală, ceea ce înseamnă că este posibil să fiți blocat într-un ciclu de stres extrem și într-o gaură neagră financiară.
3. Ascunderea realității tale financiare de persoanele care au grijă de tine
Dacă vă surprindeți punând o imagine falsă a realității dvs. financiare prin pictarea unui tablou roz pentru a vă ascunde luptele, atunci este timpul să începeți să lucrați la relația dvs. cu banii. Pe măsură ce continuăm cultura partajării pe social media, devine ușor să ne ascundem luptele în spatele unei iluzii filtrate a perfecțiunii.
Nu numai că social media vă permite să vă ascundeți în spatele fațadei de prosperitate și perfecțiune, dar vă expune, de asemenea, la presiunile cheltuielilor excesive pe lucruri pe care abia vi le puteți permite și, în cele din urmă, vă conduce la acumularea de datorii. Recunoașterea adevărului despre dificultățile tale financiare poate fi terifiantă, dar nu subestima sprijinul pe care ți-l pot oferi cei dragi pentru a-ți atenua tensiunea psihică și pentru a te ajuta să revii pe drumul cel bun cu finanțele tale.
Concluzie
Dezvoltarea unei relații nesănătoase cu banii este o decădere lentă în care uneori nu știm că intrăm până când nu este prea târziu. Din fericire, există modalități de a vă scoate din luptele financiare și de a vă îmbunătăți percepțiile financiare și, în cele din urmă, relația cu banii. Cel mai important lucru este să vă evaluați cu onestitate situația financiară și să lucrați la menținerea unor obiceiuri sănătoase care să vă propulseze obiectivele financiare. Cel mai important, ori de câte ori vă simțiți copleșit de finanțele dumneavoastră, cereți ajutorul celor dragi sau al profesioniștilor care vă pot ajuta să navigați printre probleme.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu