Misiuni ISU Mureș: 176 de intervenții în doar trei zile Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 395 Vizualizări

Misiuni ISU Mureș: 176 de intervenții în doar trei zile

Pompierii mureșeni au fost în prima linie în gestionarea situațiilor de urgență din județul Mureș, în perioada 6-9 septembrie. Pe parcursul acestor trei zile, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș au intervenit la un număr de 176 de cazuri în județul Mureș.

Intervenții pentru stingerea incendiilor

Pompierii mureșeni au intervenit în 22 de locuri pentru stingerea incendiilor, două izbucnite la nivelul unei case și a anexelor, unul izbucnit la nivelul unui camion, și alte 19 izbucnite ca urmare a aprinderii vegetației uscate.

Aceștia au mai intervenit în alte șase situații de urgență, reprezentând deblocări de uși și transport persoane supraponderale. Două intervenții au avut loc pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor ca urmare a producerii de accidente rutiere.

Totodată, au mai avut loc 146 misiuni medicale SMURD de acordare a primului ajutor calificat, îngrijire medicală prespitalicească și transport spre unitățile medicale.

6 septembrie, ora 16:30, pe strada Hostad din Chendu: un incendiu a cuprins acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, cauza probabilă fiind focul deschis în spații deschise.

8 septembrie, ora 16:00, între localitățile Dâmbau și Chincius: un incendiu devastator a mistuit un autocamion încărcat cu 80 de stupi de albine. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul sau scânteile.

9 septembrie, ora 06:00, în localitatea Ibănești, Părău Mare: un incendiu a cuprins o anexă gospodărească și un garaj pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Din păcate, un bărbat a suferit arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul feței și a membrelor superioare. Cauza a fost un scurtcircuit electric.

Accidente rutiere și alte intervenții

În data de 7 septembrie, în jurul orei 07:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni au fost solicitați să intervină la un accident rutier petrecut pe strada Principală din localitatea Gănești.

La fața locului s-au deplasat cu o autospecială de intervenție și două echipaje medicale SAJ.

Forțele noastre au găsit un autoturism răsturnat în afara părții carosabile, în urma căruia au rezultat trei victime de gen masculin, două victime de cod galben și o victimă de cod verde preluate de către ambulanțele SAJ și transportate la CPU Târnăveni.

Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe DJ 142A. S-au asigurat măsurile specifice împotriva apariției incendiilor.

În perioada de referință, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în urma izbucnirii a 19 incendii la nivelul unor terenuri în municipiile Târnăveni, Sighișoara și Târgu Mureș, localitățile Lunca Mureșului, Roteni, Lunca Bradului, Ungheni, Sovata, Sântana de Mureș, Hădăreni și Saschiz ca urmare a aprinderii vegetației uscate.

Echipajele au intervenit prompt pentru protejarea împotriva propagării flăcărilor la locuințe, anexe și adăposturi de animale, fiind afectată o suprafață totală de circa 71 hectare de teren. În urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime, incendiile fiind izbucnite cel mai probabil datorită focului deschis în spații deschise.

Apel la responsabilitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș reamintește populației că arderea vegetației uscate este strict interzisă și atrage atenția asupra măsurilor preventive care trebuie respectate pentru a evita astfel de incidente. Arderea necontrolată poate provoca pagube materiale și pune în pericol viețile oamenilor și mediul înconjurător.

Pentru a preveni incendiile de vegetație uscată, este important să urmați câteva măsuri preventive:

•         Evitați aprinderea focurilor deschise în zonele cu vegetație uscată, în special în perioadele cu temperaturi ridicate și vânt puternic.

•         Nu aruncați țigări aprinse sau alte obiecte inflamabile în apropierea vegetației uscate.

•         Păstrați curățenia în jurul locuinței sau a terenului dumneavoastră, îndepărtând resturile vegetale uscate.

•         Fiți atenți la utilizarea grătarelor sau a ustensilelor care produc scântei în zonele cu vegetație uscată.

•         Informați autoritățile locale sau apelați numărul de urgență 112 în cazul în care observați un incendiu de vegetație uscată.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!