- redactia
- 0 comentarii
- 435 Vizualizări
Gastronomia cu bune, cu rele. O revoluție a “Noii ospitalități românești”
11 septembrie 2024Platforma „WeAreRomania / You are welcome” va lansa un forum permanent de dezbateri și discuții, intitulat „Gastronomia – cu bune, cu rele”, forum dedicat inovării, identificării de noi produse, servicii și proiecte pentru turism, industria alimentară și HoReCa din România. Astfel, joi, 19 septembrie, începând cu ora 19:00, restaurantul „La Mama – Clubul Țăranului Român”, situat pe str. Monetăriei, nr. 3 din București, va găzdui ediția inaugurală a seriei de conferințe.
Desfășurate lunar, conferințele vor fi susținute de reprezentanți ai mediului academic, scriitori, sociologi, artiști, publicitari și publiciști și reprezentanți ai mediului HoReCa. Aceștia vor extrage soluții utile dezvoltării ospitalității și producției alimentare din istoria, tradițiile și condițiile actuale ale României.
Platforma de gândire și de acțiune pentru promovarea României, „WeAreRomania / You are welcome” a fost fondată în 2024 printr-un proiect al Asociației „Curaj Înainte” cu scopul de a cataliza dezvoltarea imaginii și ofertei turistice a României, pornind de la specificul culinar influențat istoric de intersecția a trei mari imperii și a numeroase grupuri etnice și culturale. Sloganul platformei aparține partenerului de start al programului, Holdingul Agricola: „Cine mănâncă împreună, rămâne împreună”. Alături de Agricola, susținătorii evenimentului sunt Eisberg, Tazz, Teamfresh Horeca și Food & Glory.
Inițiatorul proiectului este Cosmin Dragomir, scriitor și jurnalist de gastronomie, alături de antreprenorul Cătălin Mahu, proprietarul rețelei de restaurante „La Mama”.
„La Porțile Orientului, la periferia Occidentului sau…?”
Poziția geografică și multiculturală a României prezintă un punct de plecare pentru conferințele care vor avea loc. În cadrul ediției inaugurale, moderată de jurnaliștii Cosmin Dragomir și Cezar Ioan și de antreprenorul Cătălin Mahu, publicul va face cunoștiință cu o serie de speakeri: dr. Adriana Sohodoleanu, gastronom, specialist în sociologia practicilor culinare; dr. Daniela Popescu, lector universitar al Facultății de Istorie, Universitatea din București; dr. Miruna Vlada, scriitoare și cercetătoare în studii balcanice; Chef Cezar Munteanu, președintele ANBCT și Damian Anfile, influencer cultural.
Despre moderatorii ediției inaugurale
„Colecționarul de sarmale”, „Curatorul de zacuscă”, „Zămuri – supe, zupe și năcreli”, „Dulce Românie” sau „Ce e nou în noua bucătărie românească” sunt doar câteva dintre cele mai recente titluri de cărți de inspirație pentru practicienii din HoReCa și din companii alimentare publicate la editura specializată condusă de Cosmin Dragomir, anume GastroArt. La rândul său, Cătălin Mahu, proprietarul restaurantelor „La Mama”, este autorul unui volum de memorii antreprenoriale apreciat drept “cea mai bună carte de business pe care am citit-o în ultimii zece ani” de către directorul editorial al Ziarului financiar în 2019, volum intitulat „Povestea de la colțul mesei”. Cezar Ioan este coautor al mai multor cărți despre vinurile și gastronomia românească și autor al volumului „Connaisseur fără ifose”.
(A.B.)
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu