Ciocolata. Așa ceva nu se refuză nicicând. Mai ales, astăzi Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 520 Vizualizări

Ciocolata. Așa ceva nu se refuză nicicând. Mai ales, astăzi

Câteodată, ciocolata este o plăcere vinovată. Cea mai nevinovată și savuroasă plăcere vinovată dintre toate câte există.

Ziua Internațională a Ciocolatei se sărbătorește în fiecare an pe data de 13 septembrie. Pentru că este unul dintre cele mai iubite produse din lume, nu este suficientă o zi pentru a sărbători ciocolata, așa că există și Ziua Mondială a Ciocolatei, sărbătorită pe 7 iulie. Ciocolata nu doar că e bună la gust, dar este și un antidepresiv, iar consumul zilnic a numai două tablete de câte 20 de grame de ciocolată, cu minim 70% masă de cacao, poate aduce beneficii semnificative sănătăţii şi poate să înlocuiască ori să diminueze consumul dulciurilor pline de zahăr şi de grăsimi.

Câte tipuri de ciocolată avem?

Neagră, cu lapte, cu alune, cocos, curmale, migdale, cu fructe sau diverse umpluturi. Avem ciocolata decorativă, ciocolata de degustare, ciocolata cadou, ciocolata cosmetică, mai ales pentru tratamente anticelulitice, care nu este comestibilă. Și mai important, avem distincția între ciocolata industrială, fabricată standardizat și de regulă cu termen de garanție îndelungat, și ciocolata artizanală, creată de un ciocolatier din ingrediente proaspete, după rețeta și îndemânarea proprie, cu un termen de garanție mai scurt.

” Beneficiile unei ciocolate artizanale de calitate includ un gust intens și rafinat, dar, pe lângă plăcerea gustativă, ciocolata artizanală conține antioxidanți din cacao, care susțin sănătatea inimii, îmbunătățesc starea de spirit și stimulează funcția cerebrală, transformând fiecare bucățică într-un moment de răsfăț sănătos și autentic. Ciocolata din comerț, pe care o găsești în mod uzual, poate conține grăsimi vegetale și arome artificiale, ceea ce o face mai accesibilă, dar mai puțin rafinată în gust și calitate. În schimb, ciocolata belgiană artizanală este realizată cu unt de cacao pur și ingrediente naturale, păstrând tehnici tradiționale care oferă un gust autentic și o textură fină. La Ingres Chocolate, ne mândrim cu utilizarea celor mai bune ingrediente și cu procesul nostru de fabricație artizanal, care garantează o experiență gustativă superioară. Spre deosebire de ciocolata uzuală din comerț, la noi găsești un produs sănătos, fără compromisuri, creat cu grijă și pasiune pentru adevărații iubitori de ciocolată ”, a menționat Kinga Dicoi, ciocolatier, fondator la Ingres Chocolate, Voiniceni.

Ciocolata. Așa ceva nu se refuză nicicând. Mai ales, astăzi, de ziua ei.

Sursa foto Depositphotos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!