Polițiștii mureșeni, alături de proiectul ”Mic dejun pentru bicicliști” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

Polițiștii mureșeni, alături de proiectul ”Mic dejun pentru bicicliști”

În săptâmâna 9-13 septembrie, polițiștii rutieri și de prevenire mureșeni au avut ocazia de a discuta cu bicicliștii despre recomandările esențiale deplasării pe două roți și riscurile la care se pot expune în trafic, în cadrul proiectului ”Breakfast 4 Bikers”, coordonat de Fundația Comunitară Mureș.

Evenimentul nu se află la prima ediție și, ca de fiecare dată, cu implicarea Brutăriei Eldi și a Cafenelei 112, primele momente ale zilei pentru bicicliștii care le-au ieșit în cale au devenit mai utile, într-un cadru informal, în care polițiștii au avut ocazia de a relaționa direct cu aceștia despre situațiile pe care întâmpină în trafic.

”Echipa proiectului a fost prezentă, în fiecare dimineață, în locații diferite din municipiul Târgu Mureș, tocmai pentru a avea ocazia de a interacționa cu cât mai mulți iubitori de două roți, într-un efort comun de a le spori siguranța. Menționăm că în primele 8 luni ale acestui an, în județul Mureș au avut loc 146 de accidente rutiere în care au fost implicați bicicliști, soldate cu 20 de persoane rănite grav și 126 de persoane rănite ușor”, a informat duminică, 15 septembrie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a bicicliștilor

În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni, aspect care subliniază importanța purtării echipamentului de protecție, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.

– Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.

– Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta şi elementele reflectorizante din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.

– Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copiii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.

– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.

– Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

REȚINEȚI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulație rutieră și poate atrage sancționarea contravențională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!