„Hai la joc”: Proiectul care reînvie tradițiile în rândul tinerilor din Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 832 Vizualizări

„Hai la joc”: Proiectul care reînvie tradițiile în rândul tinerilor din Iernut

Comunitatea din Iernut a primit cu entuziasm un nou proiect cultural dedicat copiilor cu vârsta între 6 și 13 ani, menit să păstreze vii tradițiile și obiceiurile moștenite de la strămoși. Sub numele „Hai la joc”, inițiativa aparține tânărului interpret de muzică populară, Rareș Măcinică, și oferă cursuri de dans tradițional românesc, desfășurate în Sala de Sport a Liceului Tehnologic din Iernut.

Rareș Măcinică, originar din Iernut și interpret de muzică populară, este sufletul din spatele acestui proiect. El a mărturisit că ideea a luat naștere din dorința de a readuce dansurile și obiceiurile tradiționale în atenția noilor generații. „Aștept cu brațele deschise copiii care își doresc o inițiere în această ramură artistică”, a declarat Rareș, subliniind cât de mult contează pentru el această inițiativă.

„Ideea acestui proiect stă de mult timp în sufletul și în gândurile mele, pentru că și eu la rândul meu am o experiență de 10 în slujba dansului tradițional românesc, iar cu ajutorul Bunului Dumnezeu și bineînțeles, al vostru, uite că această pasiune începe ușor să prindă contur. Știind că orașul nostru, Iernut, în urmă cu ceva timp a fost atât de bogat în domeniul acesta și a avut nenumărate surse și resurse pentru îmbogățirea acestei ramuri artistice, dar cu toate astea a fost lăsat în voia sorții, eu unul am decis că este momentul pentru o schimbare, o schimbare în bine pentru a reveni pe drumul de altădată”, a mai spus Rareș Măcinică.

Dansul, o cale de dezvoltare fizică și emoțională pentru copii

Rareș nu vede dansul doar ca pe o formă de divertisment, ci și ca un instrument esențial de dezvoltare a caracterului copiilor. „Dansul este una dintre cele mai frumoase forme de exprimare a trăirilor și sentimentelor, dar în același timp te disciplinează.Părerea mea este că această formă de artă este benefică tinerilor și copiilor, deoarece te ajută să te dezvolți fizic în primul rând, dar și emoțional”, a explicat el.

Cursurile sunt destinate copiilor începători, oferindu-le oportunitatea de a învăța jocuri și dansuri tradiționale din diverse zone ale României, precum Oaș, Făgăraș și Bistrița, dar și dansuri specifice Câmpiei Mureșene. În plus, proiectul „Hai la joc” reprezintă o platformă prin care cei mici pot pătrunde în profunzimile culturii tradiționale, învățând valorile autentice ale poporului român.

Pentru Rareș Măcinică, dansul tradițional reprezintă mai mult decât o simplă pasiune. „Pentru mine personal, dansul este un mod de viață și pot spune că a contribuit semnificativ în dezvoltarea omului de astăzi, Rareș Măcinică. Copiilor vreau să le insuflu pasiunea și dorința de a excela în acest domeniu artistic și de a duce mai departe comorile lăsate de străbunii noștri”, a mai adăugat Rareș.

Înscrierile se pot face la numărul de telefon: 0722.281.595.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!