Contract de finanțare pentru construcția Variantei de Ocolire Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7714 Vizualizări

Contract de finanțare pentru construcția Variantei de Ocolire Târgu Mureș

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de autoritate de management pentru Programul Transport 2021-2027, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, în calitate de beneficiar a finanțării, au convenit încheierea Contractului de Finanțare nr. 49/2024, pentru proiectul etapizat „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Mureș”.

Potrivit informațiilor furnizate luni, 7 octombrie, pe pagina de Facebook a CNAIR, Varianta de Ocolire Târgu Mureș are o lungime de 11,643 kilometri și este localizat în municipiul Târgu Mureș, la intersecția dintre DN 13 Sfântu Gheorghe – Sighișoara – Târgu Mureș și DN 15 Reghin – Târgu Mureș – Turda.

”Obiectivele proiectului: obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieței interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene. Realizarea prezentului proiect – ”Varianta de Ocolire Târgu Mureș – Faza II” – contribuie la indicatorul de rezultat RSO3.2. Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere. Obiective specifice ale proiectului: construirea a 11,643 kilometri de drum, cinci poduri, două pasaje, un viaduct și două parcări”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, în Etapa I valoarea totală a proiectului este de 86.262.879 de lei.

”Valoare eligibilă nerambursabilă din partea fondurilor (FC): 31.866.267,07 lei, echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată; Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului, reprezentând co-finanțare publică de 15% în valoare de 5.623.458,88 lei”, au informat reprezentanții CNAIR.

În ceea ce privește Etapa a II-a, aceasta are o valoare totală de 257.397.934 de lei.

”Valoare eligibilă nerambursabilă din partea fondurilor (FEDR): 102.959.173,93 lei, echivalentă cu 40% din valoarea totală eligibilă aprobată; Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului, reprezentând co-finanțare publică de 60% în valoare de 154.438.760,89 lei. Perioada de implementare – nu mai târziu de 31 decembrie 2029”, au menționat reprezentanții CNAIR.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Transport.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!