Concluziile Conferinței Regionale de Turism de la Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 804 Vizualizări

Concluziile Conferinței Regionale de Turism de la Târgu Mureș

Cea de-a treia Conferință Regională de Turism, eveniment de referință pentru profesioniștii din turismul regional, s-a încheiat după două zile intense de discuții, schimburi de idei și networking, desfășurate între 17 și 18 octombrie, în municipiul Târgu Mureș.

Prima zi a conferinței a debutat la Palatul Culturii din Târgu Mureș cu discursurile oficialităților celor trei județe co-organizatoare. Au fost prezenți: Péter Ferenc – președinte al Consiliului Județean Mureș, Jakab István Barna – vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna și Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș, urmați de reprezentanți ai celor trei asociații turistice care au organizat împreună conferința: Szántó Lóránt – director executiv Visit Mures, Deák Gyöngyvér – director executiv Visit Covasna și Szabó Károly – director executiv ADI Harghita și Visit Harghita.

”Dimineața a continuat cu o serie de prezentări și dezbateri axate pe sustenabilitate, turism activ și marketing în turism. Participanții au avut ocazia să descopere exemple de bune practici precum Via Transilvanica, Destinația Ecoturistică Colinele Transilvaniei, proiectul Anii Drumeției și Taberele itinerante cu bicicleta în Secuime, subiecte care au captivat audiența și au generat discuții valoroase. Secțiunea de marketing a adus în prim-plan prezența iminentă a inteligenței artificiale în turism și importanța optimizării pentru motoarele de căutare (SEO) în industria turismului, precum și imaginea României pe Tripadvisor, analizată din perspectiva utilizatorilor. O dezbatere animată privind rolul influencerilor în promovarea destinațiilor turistice a încheiat ziua. Un alt moment apreciat a fost workshopul dedicat strategiei de branding și credibilitate pentru 2025, care a atras un interes semnificativ din partea participanților”; au informat reprezentanții Asociației Visit Mureș.

A doua zi, desfășurată la Hotel Privo, a fost dedicată în întregime gastronomiei. Chefi, bucătari și experți în domeniu au dezbătut provocările întâmpinate în folosirea produselor locale și reinterpretarea rețetelor tradiționale, într-un efort de a promova autenticitatea gastronomică a regiunii.

”Nume de referință din lumea culinară din Transilvania și de peste hotare s-au reunit la aceeași masă, împărtășindu-și ideile și experiențele atât între ei, cât și cu publicul, dintre care amintim: Mircea Groza, Iulia Drăguț, Adorján Trucza, Előd Szőcs, Tímea Gáll și alții. S-au format noi relații profesionale și au avut loc schimburi de experiențe între colegii de breaslă, într-o atmosferă prietenoasă și constructivă. Conferința a adus laolaltă în jur de 150 de participanți, inclusiv antreprenori, experți, reprezentanți ai societății civile și factori de decizie politică, care au discutat despre provocările actuale din turism și au explorat soluții inovatoare pentru a răspunde schimbărilor din industrie. Organizatorii își exprimă recunoștința tuturor participanților la această ediție a Conferinței Regionale de Turism și îi îndeamnă să revină la edițiile viitoare pentru a continua să construiască împreună viitorul turismului din Transilvania!”, au mai informat reprezentanții Asociației Visit Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!