„Dăm Click pe România”: 45 de calculatoare recondiționate, în trei școli din județul Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

„Dăm Click pe România”: 45 de calculatoare recondiționate, în trei școli din județul Mureș

În a doua etapă a ediției „Dăm Click pe România 2024”, Asociația Ateliere Fără Frontiere donează alte 2.000 de calculatoare recondiționate către 135 de instituții educaționale din 37 de județe. Programul, susținut de Kaufland România și OMV Petrom, are ca scop digitalizarea educației în zone defavorizate din țară, reducând decalajul digital prin acces la echipamente IT pentru organizațiile educaționale din mediul rural și urban marginalizat.

Programul își propune să susțină educația prin echiparea grădinițelor, școlilor, liceelor și organizațiilor non-guvernamentale sau instituțiilor sociale cu calculatoare recondiționate, oferind astfel o infrastructură digitală esențială pentru elevii din comunități dezavantajate.

Mureș: 45 de calculatoare pentru trei școli

Printre beneficiarii din acest al doilea apel de proiecte se numără și județul Mureș, unde 3 școli vor primi 45 de calculatoare, beneficiind în total 480 de elevi. Astfel, Școala Gimnazială Răstolița, Școala Gimnazială Nr. 1 din Luduș și Școala Gimnazială Sânger vor putea să-și desfășoare activitățile educaționale într-un mediu digitalizat, apropiind elevii din aceste comunități de oportunitățile oferite de accesul la tehnologie.

Proces de jurizare stricte pentru sustenabilitate și impact

Pentru această etapă, instituțiile au fost selectate printr-un proces de jurizare voluntară realizată de partenerii programului și echipa „Dăm Click pe România”, aplicanții fiind notați de la 1 la 10 pe baza criteriilor de sustenabilitate, relevanță și impactul donației. Aceasta a fost a doua rundă de selecție din ediția 2024, care a înregistrat o participare masivă din partea organizațiilor interesate să ofere elevilor acces la o educație digitalizată.

În urma apelurilor din acest an, 4.000 de calculatoare vor ajunge în total la 287 de unități școlare și organizații educaționale, sprijinind accesul la tehnologie pentru zeci de mii de elevi din întreaga țară.

Calculatoarele recondiționate, o resursă valoroasă

Echipamentele donate sunt computere uzate, colectate de la companii și diverse organizații prin programul de colectare autorizat al Ateliere Fără Frontiere. Aceste calculatoare sunt recondiționate în atelierul educlick, o secțiune a asociației dedicată integrării socioprofesionale a persoanelor din grupuri vulnerabile și dezavantajate. În felul acesta, programul nu doar sprijină educația, ci contribuie și la incluziunea socială, oferind locuri de muncă și formare pentru persoane aflate în dificultate.

Prin activitatea educlick, Asociația a reușit să ofere, din 2008, peste 30.000 de calculatoare recondiționate către mai bine de 3.000 de organizații educaționale, acoperind astfel o parte semnificativă a necesităților din școlile din România. Această inițiativă a avut un impact deosebit asupra sistemului educațional din România, echivalentul a mai bine de 10% din instituțiile de învățământ din țară beneficiind de echipamente prin acest program.

Digitalizarea educației, o prioritate națională

În România, decalajul digital dintre școlile din mediul rural și cele din mediul urban rămâne o provocare majoră. Conform datelor recente, multe școli din mediul rural încă nu beneficiază de dotări IT adecvate, lipsa acestora fiind o barieră în calea unei educații moderne și competitive. Proiectul „Dăm Click pe România”, alături de partenerii săi, contribuie astfel la reducerea acestui decalaj, oferind șansă la o educație digitalizată pentru elevii din toate colțurile țării.

Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi vor continua eforturile pentru a crește impactul programului „Dăm Click pe România”, consolidându-și misiunea de a susține educația prin digitalizare și de a promova egalitatea de șanse în comunitățile defavorizate.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Ateliere Fara Frontiere

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!