Bíró János László de la firma mureșeană Petry, în echipa ”Măcelari de Elită” ai României Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 22496 Vizualizări

Bíró János László de la firma mureșeană Petry, în echipa ”Măcelari de Elită” ai României

Echipa ”Măcelari de Elită”, care va reprezenta pentru prima dată România la World Butchers’ Challenge 2025, cea mai prestigioasă competiție din lume dedicată măcelăriei, a fost prezentată oficial la Indagra Food București, în cadrul unui eveniment special.

După conferința de presă în care s-au expus planurile echipei, cei 12 măcelari au făcut o demonstrație de măiestrie în fața publicului, pentru a exemplifica modul în care vor evolua la competiția ce va avea loc la Paris, în 30-31 martie 2025.

Formată în urma unor selecții la nivel național, echipa României are în componență un căpitan – Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), cinci titulari seniori – Sandu Mirea (Auchan Drumul Taberei, București), Ionuț Alexandru Anghel (Carmangeria Ozana, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), patru rezerve – Bíró János László (Petry, Târgu Mureș), Cătălin Angheru (Carmangeria Ozana, București), Florin Stîngă (Sergiana, Brașov), Alin Moldovan (Boo.bburger, Cluj), și doi ucenici – Paul Cordea (Moldovan Carmangerie, Cluj), Petre Niță (Carmangeria Ozana, București).

”Participarea României la WBC 2025 este un proiect inițiat de Cosmin Moldovan, CEO Moldovan Carmangerie și președinte al Fundației ”Ștefan Moldovan”, cu scopul revitalizării meseriei de măcelar. Echipa a găsit de la bun început susținere din partea Auchan și BCR, precum și din partea unor jucători importanți din industria cărnii și cea alimentară”, au informat reprezentanții Fundației ”Ștefan Moldovan”.

Potrivit sursei citate, specialiștii măcelari care formează echipa au fost aleși în urma unor selecții regionale organizate, în perioada 18 mai – 29 iunie, în hipermarketurile Auchan din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și București, și la care au participat peste 40 de măcelari din întreaga țară. ”Candidații au avut la dispoziție câte 45 de minute pentru a tranșa semicarcase de porc sau vită și pentru a transforma carnea rezultată în diferite preparate. Juriul a punctat fiecare candidat în funcție de tehnica de realizare a tranșării, precum și de creativitatea și complexitatea preparatelor finale. Odată alcătuită, echipa a început antrenamentele lunare, care se desfășoară la Cluj, în spațiile oferite de Moldovan Carmangerie. Pregătirea intensă va consolida strategia echipei și rolurile pe care fiecare măcelar le va avea în competiție, astfel încât România să fie reprezentată cu succes la Paris. Prezența României la Campionatul Mondial al Măcelarilor 2025 reprezintă o premieră pentru sud-estul Europei, fiind singura țară din regiune care va concura la această ediție a WBC”, au mai informat reprezentanții Fundației ”Ștefan Moldovan”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!