Accidentele rutiere, o problemă acută în județul Mureș. Necesitatea schimbării mentalității șoferilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 9064 Vizualizări

Accidentele rutiere, o problemă acută în județul Mureș. Necesitatea schimbării mentalității șoferilor

Accidentele rutiere reprezintă un pericol constant pe drumurile publice din județul Mureș, unde aproape zilnic se produce cel puțin un accident. Recent, tendința de creștere a numărului de accidente s-a agravat, iar, în mod tragic, numărul persoanelor decedate este în continuă ascensiune. Doar săptămâna trecută, cinci persoane și-au pierdut viața în două accidente rutiere majore, produse la mică distanță unul de celălalt, pe drumul național dintre Reghin și Târgu Mureș.

Anchete în desfășurare pentru elucidarea cauzelor

Circumstanțele exacte ale acestor evenimente tragice sunt încă investigate, iar detaliile nu pot fi făcute publice deocamdată. „La data de 1, respectiv 3 noiembrie, pe DN15 au fost înregistrate două accidente rutiere, soldate cu decese și persoane rănite grav. Împrejurările concrete și cauzele în care au avut loc aceste evenimente se află în cercetare în cadrul dosarelor penale întocmite”, a declarat Alexandra Luca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Schimbarea atitudinii la volan, o necesitate

Specialiștii din domeniul siguranței rutiere atrag atenția că o schimbare de mentalitate în rândul șoferilor ar putea reduce numărul tragediilor. Adrian Grigore, pilot de raliuri și director al Club Sportiv BIV RALLY TEAM, susține cursuri de conducere defensivă pentru a educa șoferii în direcția unei conduceri responsabile. „Încercăm să schimbăm ceva în atitudinea românilor la volan prin aceste cursuri de conducere defensivă. De fapt, îi învățăm pe oameni să fie atenți și să anticipeze mai mult ce se întâmplă. Ar trebui să ne crească puțin empatia și să ne gândim că, în anumite momente, putem să-i punem în pericol pe cei dragi nouă, cei care sunt în mașină cu noi sau pe ceilalți participanți la trafic”, a explicat acesta, potrivit radiomures.ro.

Creșterea interesului pentru conducerea defensivă, o soluție pe termen lung

Interesul pentru cursurile de conducere defensivă a crescut în rândul românilor, iar numeroase companii trimit angajații la astfel de programe pentru a promova siguranța pe șosele. Totuși, Adrian Grigore subliniază că eficiența acestor cursuri depinde de aplicarea cunoștințelor dobândite. „După ce pleacă de la cursuri, trebuie să pună în practică măcar 20-30% din ce le prezentăm noi și din ce-i învățăm noi, ca să se poată puțin reduce numărul accidentelor sau măcar numărul accidentelor grave”, a adăugat acesta.

Datele furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș arată că în primele șase luni ale acestui an s-au produs 74 de accidente grave, care au avut ca rezultat decesul a 13 persoane și rănirea gravă a altor 71.

(L.P.)

Sursa foto: ISU Mures

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!