Intervenții de urgență în Mureș și alte județe: Peste 1.400 de cazuri gestionate de pompieri Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 402 Vizualizări

Intervenții de urgență în Mureș și alte județe: Peste 1.400 de cazuri gestionate de pompieri

În cele 24 de ore ale zilei de marți, 5 noiembrie, pompierii militari au intervenit în diverse misiuni de stingere a incendiilor, acordare de prim ajutor și alte operațiuni destinate sprijinului comunităților, răspunzând unui total de 1.453 de solicitări venite din partea populației.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cele mai numeroase intervenții au fost înregistrate în zona București – Ilfov, urmată de județele Prahova, Neamț, Timiș, Constanța, Argeș, Brașov, Cluj și Mureș. Aproape 80% dintre aceste situații de urgență au implicat acordarea de asistență medicală de urgență. În urma acestor intervenții, echipajele SMURD au oferit ajutor unui număr de 1.164 de persoane.

Totodată, pe parcursul zilei de marți, pompierii au acționat pentru stingerea a 109 incendii izbucnite pe teritoriul țării, reușind să limiteze extinderea flăcărilor și să prevină posibilele pagube suplimentare sau riscuri pentru populație.

În paralel, echipele de salvatori au fost implicate în 188 de operațiuni pentru salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile, gestionând, totodată, și trei cazuri de extragere a victimelor din autoturisme avariate. În urma acestor intervenții complexe, pompierii au reușit să salveze 9 persoane aflate în situații critice.

„Odată cu răcirea vremii, numărul incendiilor la locuințe este în creștere. Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință! Nu întotdeauna intervenția rapidă a pompierilor conduce și la salvarea bunurilor sau a vieții. În acest sens, o intervenție relevantă este cea a colegilor gălățeni care au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, ieri dimineață, la o locuință din municipiul Galați. După aproape patru ore de luptă cu flăcările, acestea au fost lichidate, suprafața afectată fiind de aproximativ 600 mp. Din păcate, din interiorul locuinței a fost extrasă o victimă decedată. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor defect sau neizolat corespunzător”, se precizează pe pagina IGSU.

Pentru a evita astfel de tragedii, IGSU recomandă următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

– Nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;

– Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;

– Nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;

– Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;

– Instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în manualul produsului.

(D.C.)

Sursa foto: IGSU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!