UDMR propune o administrație mai simplă: mai puțină birocrație și digitalizare Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

UDMR propune o administrație mai simplă: mai puțină birocrație și digitalizare

UDMR vrea o reformă serioasă în administrația publică: instituții care să nu mai pună oamenii pe drumuri, desființarea trezoreriilor și prefecturilor și stoparea centralizării excesive prin desființarea județelor.

Programul propus de UDMR pentru guvernarea României în perioada 2024 – 2028 este centrat pe nevoile cetățenilor, iar sloganul „Mai mult pentru cetățean, mai puțin pentru stat” este cât se poate de elocvent în ceea ce privește intențiile formațiunii. Indiferent dacă ne referim la domeniul economic, social, la sănătate sau la educație, UDMR este ferm în convingerea că, doar prin implementarea unor politici ce au în centrul lor cetățeanul și ca scop principal binele acestuia, România se poate dezvolta și moderniza în anii ce vor urma.

UDMR propune o serie de măsuri îndrăznețe fără însă de care obiectivele propuse nu pot fi atinse. Specialiștii formațiunii au ajuns la concluzia că cetățenii sunt puși pe drumuri să se plimbe printre instituțiile statului cu niște hârtii în mod inexplicabil într-o eră a tehnologiei comunicațiilor care ar putea permite îmbunătățirea relației stat – cetățean. De asemenea aceștia susțin că sunt o serie de instituții publice deconcentrate care pot fi desființate fără ca să fie afectat în vreun fel bunul mers al treburilor țării. UDMR atrage însă atenția asupra unui pericol iminent, acelea de a centraliza și mai mult din punct de vedere administrativ deciziile prin proiectul reformei administrative trimis în Parlamentul României.

Iată pe scurt, care sunt principalele direcții de acțiune propuse și susținute de UDMR: 

Trebuie să restabilim ordinea: cetățeanul nu este poștaș! În viziunea UDMR, cetățeanul nu trebuie să alerge cu hârtii între instituții. Instituțiile implicate trebuie să solicite și să obțină singure documentele necesare, fără a mai deranja cetățenii. Această problemă ar putea fi rezolvată eficientizând administrația centrală prin digitalizare și reducerea birocrației.

Desființarea instituțiilor care creează mai multe probleme decât rezolvă, precum Trezoreria, prefecturile și administrațiile fiscale regionale. Potrivit specialiștilor UDMR, economiile obținute prin desființarea acestor instituții, prin reducerea numărului de birocrați, vor permite alocarea unui număr mai mare de fonduri pentru comunitățile locale.

Nu țara aparține Capitalei, ci Capitala aparține țării! UDMR consideră că toți cei din București trebuie să înțeleagă acest lucru și explică de ce se va opune reorganizării administrative periculoase care se preconizează. Formațiunea susține că reorganizarea nu este doar o temă de discuție, ci un plan vechi al lui Traian Băsescu, care a fost scos din sertar și depus în Parlament. În opinia UDMR, este necesar să fim vigilenți, deoarece se încearcă din nou desființarea județelor, ceea ce ar avea consecințe dezastruoase pentru cetățeni și pentru societățile comerciale. Printre acestea se numără dificultăți suplimentare și costuri mai mari în gestionarea documentelor. UDMR a reușit să oprească acest plan o dată și va continua să se opună centralizării forțate și în viitor.

(Comandat de UDMR Mureș, Cod CMF: 13240004)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!