„Tricolorul României” celebrat prin natură și artă la Muzeul Județean Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

„Tricolorul României” celebrat prin natură și artă la Muzeul Județean Mureș

Secția de Științele Naturii a Muzeului Județean Mureș a anunțat vineri, 29 noiembrie că, în cadrul celei de-a XII-a ediții a proiectului educațional „Tricolorul României în lumea vie”, dedicat Zilei Naționale, vor fi prezentate trei specii de insecte exotice din expoziția permanentă, ale căror culori reflectă drapelul național.

„Ediţia din acest an prezintă trei specii exotice de insecte, al căror colorit vibrant reflectă culorile drapelului naţional: gândacul vioară (Mormolyce sp.) – roşu, insecta umbrelă galbenă (Eurynecroscia nigrofasciata) – galben şi cicada cu aripi albastre (Distantalna splendida) – albastru. Aceste insecte sunt expuse în noua expoziţie de bază a Secţiei”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Muzeul Judeţean Mureş.

Potrivit Agerpres, evenimentul „Tricolorul României în lumea vie” se va desfășura pe 3 decembrie, începând cu ora 10:00, în clădirea secundară a Secției de Științele Naturii din Târgu Mureș.

Lansat în 2012, proiectul omagiază simbolurile Marii Uniri și Tricolorului printr-o abordare educativă, creativă și lipsită de ostentație, oferind un tribut celor care au făcut posibilă unirea poporului român.

Programul include interpretarea unor cântece patriotice de către elevii clasei I A de la Școala Gimnazială nr. 7 din Târgu Mureș, coordonați de prof. Silvia-Alina Solomon, dar și momente muzicale din Partita de Bach pentru vioară solo.

De asemenea, vor fi prezentate videoproiecția „Culorile Tricolorului în lumea insectelor” și un atelier de pedagogie muzeală, care va cuprinde activități creative, precum reconstituirea larvelor de insecte din materiale reciclabile, explorarea expoziției permanente și decorarea brazilor de Crăciun în culorile Tricolorului, potrivit aceleiași surse.

„Evenimentul se adresează în mod special elevilor şi profesorilor – specialiştilor şi beneficiarilor în educaţie, dar este deschis şi publicului larg interesat de patrimoniul natural şi de istoria naţională”, se mai precizează în comunicat.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!