- redactia
- 0 comentarii
- 366 Vizualizări
”Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii”
3 decembrie 2024Instituțiile publice și organizațiile private care activează în domeniul asistenței sociale în județele Alba, Harghita și Mureș și-au reunit eforturile pentru o intervenție socială integrată, care să contribuie real la dezvoltarea comunităților.
Municipiul Târgu Mureș a găzduit miercuri, 27 noiembrie 2024, o Întâlnire regională a reprezentanților instituțiile/ organizațiilor publice și private care activează în domeniul social, cu tema ,,Consolidarea capacității de intervenție a organizațiilor publice și private în contextul reformei în domeniul asistenței sociale”.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai principalelor instituții publice județene implicate în gestionarea problematicii sociale (Consiliile Județene, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Agențiile Județene de Plăți și Inspecție Socială, Direcțiile de Asistență Socială/ Compartimentele de asistență socială), precum și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, furnizoare de servicii sociale în cele trei județe vizate.
Discuțiile purtate au avut rolul de a aduce clarificări în privința noilor prevederi legale în domeniu și de a facilita aplicarea unitară a acestora, prin cunoașterea legislației și introducerea noilor proceduri și platforme în practica cotidiană a specialiștilor. Întâlnirea a facilitat astfel un cadru de lucru și de dialog între profesioniștii din domeniu, dar și pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și parteneriat.
Nevoile sociale sunt într-o continuă multiplicare și diversificare, iar răspunsul organismelor abilitate trebuie să fie unul complex și adaptat nevoilor, care să contribuie la depășirea situațiilor de dificultate și la o viață trăită în demnitate pentru fiecare persoană. Toate intervențiile ar trebui să conducă la o creștere a bunăstării comunităților și persoanelor, fie că acestea se află temporar sau pentru o durată mai lungă într-o situație de dificultate.
Concluzia întâlnirii a fost că este nevoie de dezvoltarea reală și unitară de servicii sociale, care să răspundă integrat nevoilor din toate comunitățile și care să contribuie la reducerea dependenței față de sprijinul financiar. Intervențiile în domeniu trebuie să fie implementate de asistenți sociali cu calificare corespunzătoare și buni profesioniști.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ”Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii”, implementat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali, cu sprijinul UNICEF România. În organizare, un rol semnificativ l-a avut Sucursala Teritorială Mureș a CNASR.
Ancuța SĂLCUDEAN și Mihaela CRISTEA,
Experți în proiect
- Etichete:
- asistenta sociala mures
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu