Întoarcerea acasă a Familiei Baier: Povestea unei ferme de capre lângă Sighișoara Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1208 Vizualizări

Întoarcerea acasă a Familiei Baier: Povestea unei ferme de capre lângă Sighișoara

La marginea municipiului Sighișoara, Hans și Nicoleta Baier și-au găsit locul și sensul după șapte ani trăiți în Germania. Cu o fermă de capre care produce brânzeturi artizanale, cei doi demonstrează că, deși provocările din România sunt numeroase, pasiunea și răbdarea pot transforma un vis într-o afacere de succes.

De la peisagist în Germania, la fermier lângă Sighișoara

Hans Baier a lucrat ca peisagist în Germania, unde a descoperit o agricultură modernă, orientată spre calitate și bunăstarea animalelor. Această experiență l-a inspirat să își imagineze propria fermă în România, un proiect care a început cu o finanțare europeană de peste un milion de euro. În 2016, plini de speranță, soții Baier visau că vor produce brânzeturi în timp record. Totuși, procesul birocratic specific României i-a pus la grea încercare.

,,România nu e Germania, iar dosarul cu șină și cele 30 de zile pentru o semnătură sunt sfinte”, povestesc aceștia, potrivit știrileprotv.ro. Șapte ani mai târziu, în 2023, primul caș produs în fermă a fost un moment de neuitat pentru familia Baier, unul marcat de lacrimi de bucurie.

O afacere de familie cu impact local

Ferma din apropierea Sighișoarei este o afacere de familie în adevăratul sens al cuvântului. Hans se ocupă de fermă, petrecând zilele între mulsul caprelor și coordonarea echipei, care include acum și trei angajați din Nepal. Nicoleta gestionează producția și marketingul, iar în fiecare weekend familia participă la târguri destinate micilor fermieri. Copiii lor, în vârstă de 16 și 14 ani, se implică activ, contribuind la promovarea produselor.

Produsele obținute în fermă reflectă filosofia lor: hrană sănătoasă, de calitate, cu respect pentru tradițiile locale. Conceptul „România cu bun gust” este cel pe care familia Baier îl promovează cu pasiune, dorindu-și să inspire și alți români să aprecieze produsele locale.

Înapoi la rădăcini, cu ochii spre viitor

Pentru familia Baier, întoarcerea în județul Mureș a fost mai mult decât o schimbare geografică, a fost o reconectare cu rădăcinile lor. Deși România mai are de învățat cum să sprijine pe cei care se întorc, Hans este convins că este dator să contribuie la dezvoltarea țării pentru binele generației următoare. „Pentru copiii noștri și pentru viitor, e important să fim parte din construcția acestei țări”, spune Hans Baier.

Astăzi, ferma lor de lângă Sighișoara nu este doar o afacere, ci și o poveste despre perseverență, rădăcini și speranța într-un viitor mai bun, construit acasă.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – BAIER & Nicoleta Baier

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!