MAPN semnalează noi încercări de dezinformare în mediul online. Imagini vechi, prezentate ca recente, circulă pe TikTok Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

MAPN semnalează noi încercări de dezinformare în mediul online. Imagini vechi, prezentate ca recente, circulă pe TikTok

Ministerul Apărării Naționale (MAPN) a atras atenția, duminică, asupra unor noi campanii de dezinformare apărute pe platformele digitale, în special pe TikTok. Acestea includ distribuirea unor înregistrări video ale deplasărilor de tehnică militară, prezentate în mod fals ca fiind recente.

Potrivit unui comunicat oficial, imaginile respective, unele realizate în dimineața zilei de 1 decembrie, documentează pregătirile pentru parada militară de Ziua Națională a României și nu sunt evenimente curente.m„Imaginile surprinse în prima filmare în Bucureşti sunt realizate în dimineaţa zilei de 1 decembrie şi reprezintă deplasarea mijloacelor de luptă din dotarea Armatei României şi a unor armate aliate către Piaţa Presei Libere, pentru constituirea dispozitivului de defilare care a trecut pe sub Arcul de Triumf”, a precizat MAPN.

Dezinformări privind mobilizarea tinerilor, o altă temă recurentă

În paralel, o altă temă intens vehiculată pe rețelele sociale și în cadrul unor emisiuni de tip podcast vizează pretinse pregătiri ale MAPN pentru recrutarea tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani sau mobilizarea rezerviștilor în vederea trimiterii pe frontul din Ucraina.

MAPN a respins categoric aceste informații, subliniind că sunt false și că fac parte dintr-o campanie mai amplă de manipulare: „Aceste manipulări, răspândite pe reţelele digitale, în special TikTok, inclusiv ca parte din campanii susţinute de actori statali cu o agendă contrară suveranităţii României şi împotriva NATO, au rolul de a întreţine o stare de incertitudine şi de a induce panica în rândul opiniei publice”.

Apel la vigilență și verificarea informațiilor

Ministerul Apărării Naționale face apel la cetățeni să fie vigilenți și să verifice informațiile din surse oficiale. Instituția a subliniat că va continua să demonteze public astfel de încercări de dezinformare ori de câte ori acestea vor apărea.

Această nouă campanie de manipulare evidențiază încă o dată necesitatea unei informări corecte și a responsabilității în distribuirea conținutului online. Autoritățile subliniază că este esențial să nu se creeze panică pe baza unor informații neverificate.

(L.P.)

Sursa foto: TikTok

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!