INTERVIU – György Birtolon, despre lansarea Accenture Student Lab la UMFST Târgu Mureș și viitorul tehnologiilor industriale avansate Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 627 Vizualizări

INTERVIU – György Birtolon, despre lansarea Accenture Student Lab la UMFST Târgu Mureș și viitorul tehnologiilor industriale avansate

În data de 12 decembrie, Accenture România, în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a deschis oficial Accenture Student Lab, un spațiu inovator dedicat cercetării și aplicării tehnologiilor industriale avansate. Acest laborator modern oferă studenților acces la echipamente de ultimă generație, facilitând pregătirea pentru o carieră în domenii tehnice de vârf.

În cadrul acestui interviu exclusiv, György Birtolon, Managing Director Accenture Industry X, ne împărtășește viziunea sa despre impactul acestui proiect asupra educației, industriei și inovației în România.

Reporter: Care este scopul principal al acestui laborator și cum contribuie la formarea studenților?

György Birtolon: Scopul principal pe care îl avem este să venim cu acest angajament pe care îl avem, de a contribui la formarea talentelor noi. După cum am mai spus, practic este vorba despre colaborarea pe care o avem, cu expertiză din Accenture Industry X, cu curiozitatea și energia studenților și cu Universitatea. Am dorit ca toate unoștințele aprofundate pe care le avem să le omogenizăm în acest laborator pentru a veni în ajutorul cercetării aplicate și pentru inovarea pe termen lung.

Rep.: Ce tehnologii cheie vor putea explora studenții în cadrul Industry X Lab și cum îi va pregăti acest lucru pentru piața muncii?

György Birtolon: Tehnologiile și capabilitățile pe care dorim să le aducem sunt cele mai noi din zona aceasta de tehnologie digitală. Vorbim aici de IoT (Internet of Things) , Industrial IoT, partea de realitatea augmentată și virtuală, bineînțeles AI (Artificial Intelligence), Machine Learning și robotică avansată.

Rep.: Cum se diferențiază acest laborator de alte inițiative similare din România?

György Birtolon: Noi am pus mai mult accentul pe partea de creare a acestui spațiu, pe colaborare, pe construirea unui spațiu și context în care să putem aduce expertiza noastră. (Laboratorul) Nu este axat foarte mult pe gadgets și tehnologie, căci pentru noi a fost mult mai importantă colaborarea despre care vă ziceam anterior. Mereu am spus că „o jumătate de idee, cu o altă jumătate, fac, în final, o idee foarte bună”, iar acesta a fost și scopul nostru aici, să colaborăm și să „lipim” toate ideile pe care le-am avut pentru a crea inovație.

Rep.: Care sunt planurile Accenture pentru colaborarea cu universitățile din România pe termen lung?

György Birtolon: Pentru noi, colaborările cu mediul academic fac parte din lista de priorități pe care le avem în companie. În toate locațiile în care suntem prezenți colaborăm cu toate universitățile. Gradul de parteneriat, să îi spun așa, cu fiecare universitate are un nivel diferit de maturitate. Vom continua să elevăm în fiecare locație colaborarea pe care o avem, ba chiar să extindem colaborările și cu alte universități. La momentul de față avem legături cu nouă instituții academice, dar ne dorim să ne extindem, mai ales din punct de vedere al valorii. Practic, prin inaugurarea acestui laborator din cadrul UMFST, creștem o etapă, atât în modul de colaborare, cât și în intensitatea interacțiunilor. Acest lucru este un „crez” și un „continuum” pe care o să îl avem în România în ceea ce privește spectrula cademic.

Rep.: Cum pot studenții și profesorii să profite cel mai mult de resursele și oportunitățile oferite de Industry X Lab?

György Birtolon: Prin participarea activă, ca să fiu concis, pentru început. Totuși, cred eu că este o aliniere foarte clară pe care noi o oferim. Se vede destul de clar care sunt obiectivele noastre, dar și strategiile pe care universitatea le are, la care noi adăugăm aportul nostru prin care ajutăm și îmbunătățim învățământul, în special pe filiera practică. Lucrurile practice pe care le pot prevedea la momentul actual sunt colaborările pe proiectele pe care le avem, cercetările pe care le facem în baza acestor proiecte și munca pe care studenții o vor duce la bun sfârșit cu ajutorul tehnologiei din acest laborator.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!