Festin gastronomic, la Festivalul Umplutului de Cârnați Petry Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 768 Vizualizări

Festin gastronomic, la Festivalul Umplutului de Cârnați Petry

Petry Estate Winery din Călimănești se va umple din nou de viață și arome îmbietoare sâmbăyă, 15 februarie, odată cu organizarea celei de-a VII-a ediții a Festivalului Umplutului de Cârnați Petry.

Potrivit organizatorilor, evenimentul își propune să aducă la un loc tradiția, măiestria și spiritul de echipă, oferindu-le participanților ocazia de a se întrece în prepararea celor mai gustoși cârnați de casă.

”Vizitatorii festivalului se vor putea bucura nu doar de concursul captivant, ci și de numeroase activități: concurs de umplut cârnați – echipele își vor demonstra priceperea pregătind cei mai savuroși cârnați după rețete tradiționale; activități pentru copii (10.00 – 14.00) – pictură pe față, creație de mandale din plastilină, modelare de baloane și baloane uriașe (gratuit); spectacol de dans popular (11.30) – Ansamblul Szivárvány din Fântânele; jurizarea preparatelor (12.00) – un juriu de specialitate va evalua munca participanților; festivitatea de premiere (14.00) – vom afla cine a preparat cel mai gustos cârnat; degustare de vinuri (15.00 – 16.00) – vinuri speciale din colecția Petry Estate Winery”, a precizat Máté Adél Beatrix, creative marketing director, Petry Group.

Gazda evenimentului va fi Kakasi Miska, atmosfera va fi întreținută de formația Pergő Banda, iar din juriu vor face parte: Petry Endre (administrator Petry), Enyedi László (Breasla Măcelarilor), Gusáth Zoltán (Breasla Măcelarilor), Garacsi Zoltán (bucătarul șef al restaurantului Pacsirta), Suba Ferenc (director dezvoltare produse Petry) și Cosmin Moldovan (administrator Carmangeria Moldovan).

”Festivalul are onoarea de a primi echipa care va reprezenta România la Campionatul Mondial al Măcelarilor (World Butchers Challenge 2025), demonstrând talentul și pasiunea pentru acest meșteșug”, a mai informat Máté Adél Beatrix.

Organizatorii mai promit faptul că festivalul va oferi un adevărat festin gastronomic: ”gulaș, pâine cu untură, preparate din carne, kürtőskalács, langoș și multe alte bunătăți.” 

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!