
- redactia
- 0 comentarii
- 4619 Vizualizări
Controale riguroase în județul Mureș pentru siguranța elevilor și pacienților
14 februarie 2025Siguranța cetățenilor, în special a elevilor și pacienților din unitățile de învățământ și sanitare, este o prioritate absolută, iar în acest sens, prefectul județului Mureș, dr. Ovidiu Butuc a declarat următoarele:
„Siguranța cetățenilor, în special a elevilor și pacienților din unitățile de învățământ și sanitare, este o prioritate absolută. Controalele desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș au scos la iveală atât progrese în remedierea unor deficiențe, cât și probleme care necesită acțiuni urgente. Fac un apel către toate instituțiile vizate să trateze cu maximă responsabilitate obligațiile ce le revin în ceea ce privește siguranța la incendiu și respectarea normelor de prevenire a situațiilor de urgență. Vom continua monitorizarea și vom lua măsuri ferme acolo unde este necesar, pentru a ne asigura că aceste spații sunt conforme și sigure pentru toți beneficiarii lor”.
Verificarea unităților de învățământ și sanitare din județul Mureș
În urma Ordinului nr. 24 din 14 ianuarie 2025, emis de Instituția Prefectului – Județul Mureș, privind verificarea unităților de învățământ și a unităților sanitare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș a desfășurat, în perioada 15 ianuarie – 14 februarie 2025, acțiuni de prevenire a situațiilor de urgență în cadrul acestor obiective.
Potrivit Instituției Prefectului Județului Mureș, au fost astfel efectuate 38 de verificări, în urma cărora au fost constatate 176 de deficiențe în domeniul situațiilor de urgență. Dintre acestea, 17 deficiențe au fost soluționate pe parcursul verificărilor. Ca urmare a neregulilor identificate, au fost aplicate 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.500 lei și 164 de avertismente.
Printre principalele deficiențe constatate se numără mijloace de primă intervenție și stingere a incendiilor cu termen de valabilitate expirat, instalații de stingere cu hidranți interiori neverificate de firme autorizate sau nefuncționale la parametrii proiectați, instalații electrice defecte sau improvizate, sisteme de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu care nu funcționează corespunzător, iluminat de securitate pentru evacuare neconform, lipsa exercițiilor periodice de evacuare și intervenție și rafturi din arhive realizate din materiale combustibile, neconforme cu cerințele minime de siguranță la incendiu.
Unele dintre construcțiile verificate în perioada menționată au fost incluse în controalele de prevenire pentru planificarea corectă a activităților din 2024. Acestea au vizat, printre altele, clădiri destinate învățământului și unități sanitare, care au fost inspectate chiar și în luna noiembrie 2024. În urma acestor controale, au fost identificate mai multe deficiențe, unele fiind remediate pe loc, iar altele sancționate contravențional, fiind aplicate un total de 31 de amenzi, în valoare de 333.500 RON.
(D.C.)
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu