Intervenții de urgență în Mureș și alte județe afectate de fenomenele meteorologice Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 588 Vizualizări

Intervenții de urgență în Mureș și alte județe afectate de fenomenele meteorologice

Joi, 13 martie, în intervalul orar 07:00 – 21:00, salvatorii au acționat în 44 localități din 16 județe, printre care și în județul Mureș, unde s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 36 de imobile și degajarea a 103 copaci și 14 stâlpi doborâți de vânt, fiind avariate 52 autoturisme. Pe parcursul zilei de joi, pompierii militari au gestionat 1.800 situații de urgență înregistrate la nivel național.

Astfel, în cele 24 de ore, echipajele de stingere au desfășurat acțiuni pentru localizarea și lichidarea celor 132 incendii, 83 dintre acestea fiind la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră), suprafața totală afectată însumând peste 300 de hectare.

De asemenea, eforturile salvatorilor au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților, salvatorii acționând prompt pentru gestionarea celor 373 de solicitări privind deblocarea de persoane sau animale, înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice, precum și alte situații care puteau pune în pericol vieți și bunuri.

Potrivit Inpectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pe parcursul aceleiași zile, s-au înregistrat peste 1.270 de solicitări pentru acordarea de prim-ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical aproape 1.300 persoane aflate în dificultate. Datorită răspunsului prompt al salvatorilor, au fost salvate 11 persoane aflate în dificultate.

Pentru avertizarea populației cu privire la pericolele generate de condițiile meteorologice, autoritățile au transmis 8 mesaje prin sistemul RO-ALERT în județele Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Sălaj și Teleorman.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

(D.C.)

Sursa foto: IGSU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 











 

 

 

Print





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!